Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
5. 7. 2008,
12.46

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 5. 7. 2008, 12.46

8 let, 5 mesecev

Zaradi vinjet upočasnjen promet na Šentilju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Na avstrijski Pirnski avtocesti (A9) pred mejnim prehodom Šentilj je danes prihajalo do upočasnitev prometa.

Po navedbah avstrijskega avtokluba ÖAMTC je zjutraj nastala okoli tri kilometre dolga kolona s čakalno dobo 30 minut, saj so vozniki kupovali vinjete šele na meji. vozniki, ki potujejo v Slovenijo, očitno niso bili (zadostno) obveščeni, kje so v Avstriji na voljo vinjete. V Avstrijo poslali okoli 130.000 vinjet V Družbi za avtoceste v RS (Dars) so povedali, da so vinjete v Avstriji na voljo od 1. julija, in sicer na 70 prodajnih mestih avstrijskega upravljalca avtocest Asfinag, večinoma v južnem delu države, do vključno petka pa so v Avstrijo poslali okoli 130.000 vinjet. Novo pošiljko vinjet naj bi v Avstrijo poslali naslednji teden.

Obveščanje preko zloženk in veleposlaništev Na samem mejnem prehodu Šentilj trenutno vinjete prodaja devet oseb, od tega sedem Darsovih in dva Petrolova prodajalca, vinjete pa so na območju prehoda na voljo tudi v prodajalnah Kompasa MTS in Term Snovik, so povedali na Darsu, kjer so prepričani, da so Avstrijci, kot tudi Italijani, zelo dobro obveščeni glede uvedbe vinjet v Sloveniji. Dars je o vinjetah obveščal z zloženkami, prek avtoklubov po Evropi, Slovenske turistične organizacije in veleposlaništev.

Prodanih več kot 700.000 vinjet Po poročanju pa uvedba vinjet v Sloveniji ni vplivala na promet na koroških mejnih prehodih, kjer po navedbah avstrijske policije ni bilo nobenih zastojev. Po podatkih Darsa je bilo doslej skupno prodanih več kot 700.000 vinjet.

Ne spreglejte