Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 3. 2019,
15.30

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

promet promet Poljanska cesta Ljubljana

Ponedeljek, 11. 3. 2019, 15.30

5 let, 1 mesec

Začeli so prenovo Poljanske ceste

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53
gradbišče CAT S61 | Foto Ana Kovač

Foto: Ana Kovač

V Ljubljani so začeli prenavljati Poljansko cesto. Kot so pojasnili na ljubljanski občini, bo prenova potekala v več fazah, v sklopu prve bosta predvidoma do 24. marca za ves promet zaprta Rozmanova ulica ter križišče s Poljanskim nasipom. Celovita prenova bo stala nekaj več kot 3,8 milijona evrov brez DDV.

Otvoritev Gosposvetske ceste v Ljubljani.
Novice Janković: Gosposvetska cesta je moj ponos #video

V času popolne zapore Rozmanove ulice ter križišča s Poljanskim nasipom, ki bo predvidoma trajala do 24. marca, bodo mestni avtobusi na liniji 5 vozili po spremenjeni trasi. Proti Podutiku bo avtobus vozil po Poljanski cesti, Roški cesti, Trubarjevi cesti, Ilirski ulici in naprej po redni trasi, proti Štepanjskemu naselju pa po Ilirski ulici, Njegoševi cesti, Poljanski cesti in naprej po redni trasi.

denar | Foto: Getty Images Foto: Getty Images Za prenovo prejeli evropska sredstva

Za prenovo Poljanske ceste je Mestna občina Ljubljana prejela tudi evropska sredstva. Kot so pojasnili, znesek investicije občine ter javnih podjetij Energetika Ljubljana in VO-KA znaša nekaj več kot 3,8 milijona evrov, od tega je delež ljubljanske občine dobrih 2,9 milijona evrov. Znesek sofinanciranih sredstev s strani EU in države znaša približno 1,2 milijona evrov, omenjena sredstva pa so zajeta v delež občine.

Celovita prenova ceste bo poleg prenove kolesarskih površin, pešpoti ter cestišča vključevala tudi obnovo plinovodnega in vročevodnega omrežja ter obnovo vodovodnega in kanalizacijskega omrežja.

Po prenovi bo na cesti veljal enak prometni režim kot zdaj, in sicer od križišča s Krekovim trgom do križišča z Ulico Janeza Pavla II. bo promet urejen enosmerno, razen za avtobuse in kolesarje. Odsek od križišča s Krekovim trgom do križišča z Ulico Janeza Pavla II. naj bi bil urejen po vzoru skupnega prometnega prostora.

Dela bo izvajal vodilni partner Nigrad skupaj s KPL in podjetjem Prenova-gradbenik. Za arhitekturno zasnovo je poskrbel Rok Žnidaršič, za projekt prometne ureditve pa Boštjan Račič, so še dodali na občini.

Tople tačke
Trendi Ljubljana ima vse več do kužkov prijaznih lokalov

 

Ne spreglejte