Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 2. 2008,
14.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 21. 2. 2008, 14.42

8 let

Z najvišjo naklado med časniki še vedno Slovenske novice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
z najvišjo prodano naklado so v drugi polovici leta 2007 ostale Slovenske novice, ki jim sledijo Delo, Dnevnik, Večer in Finance.

Slovenske novice imajo tudi najvišjo tiskano naklado, medtem ko novi, brezplačni Žurnal24 po tej kategoriji v zadnji četrtini minulega leta zaseda drugo mesto. Med tedniki na vrhu ostaja Nedeljski Dnevnik.

Slovenske novice še vedno vodijo

Kot so danes sporočili iz Slovenske oglaševalske zbornice, so na njihovi spletni strani od danes na voljo podatki o prodani in drugih nakladah slovenskih tiskanih medijev za zadnje četrtletje in drugo polletje minulega leta. Revidirane prodane naklade tiskanih medijev kažejo, da dnevnik z najvišjo tiskano in prodano naklado ostajajo Slovenske novice. Povprečna tiskana naklada izdaj je v zadnji četrtini leta namreč znašala 103.399 izvodov, prodana pa 89.426. Obe številki sta se v primerjavi z enakim obdobjem leta 2006 povečali.

Zmanjšala se je naklada Dela, prehiteva ga Žurnal Zmanjšala se je naklada Dela, ki obsega 74.761 izvodov, od tega 63.073 prodanih, ki pa še vedno trdno stoji na drugem mestu po prodani nakladi, ne pa tudi po tiskani, saj ga brezplačni časnik Žurnal24 prehiteva z 98.760 izvodi. S 60.631 tiskanimi in 49.107 izvodi sledi Dnevnik, ki se mu je naklada povečala, podobno kot tudi poslovnemu dnevniku Finance, ki sicer dosega tiskano naklado 16.260 in prodano 13.150. V primerjavi z zadnjim četrtletjem leta 2006 pa se je zmanjšala naklada Večera, tiskana znaša 51.904, prodana pa 43.297.

Nedeljski Dnevnik še vedno pred Nedelom Nekoliko se je glede na prodano naklado spremenil vrstni red med tedniki. Najvišjo ima še vedno Nedeljski Dnevnik pred Nedelom, ki mu na tretjem mestu sledi Družina. Najvišjo prodano naklado med 14-dnevniki beleži Anja, med mesečniki je na prvem mestu novinka Vzajemnost, medtem ko med dvomesečniki na prvem mestu ostaja Naš Dom.

Vikend z največjo naklado med prilogami

Največjo distribuirano naklado med prilogami tudi tokrat beleži Vikend. Med brezplačniki pa najvišjo brezplačno distribuirano naklado izkazuje novinec Total Tedna z več kot 309.000 natisnjenimi izvodi, ki mu sledi tednik Žurnal s skoraj 276.000 natisnjenimi izvodi.

Projekt revidiranih prodanih naklad tiskanih medijev je bil ustanovljen junija 2004 pod okriljem Slovenske oglaševalske zbornice. Založniki se samostojno odločajo, za katere svoje publikacije bodo v okviru projekta objavljali podatke o prodani in drugih nakladah. Cilj projekta pa je, da bi pristopniki objavljali podatke o nakladah za vse svoje publikacije. Prvi podatki za to leto bodo predvidoma objavljeni 22. maja, ko bodo znani podatki za prvo četrtletje za tednike in publikacije s periodiko izhajanja krajšo od enega tedna ter brezplačnike.

Ne spreglejte