Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksander Kolednik

Četrtek,
22. 11. 2018,
12.58

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,97

5

Natisni članek

policija avtocesta avtocesta promet promet

Četrtek, 22. 11. 2018, 12.58

5 let, 5 mesecev

Z izjemnim dejanjem preprečil tragedijo na dolenjski avtocesti

Aleksander Kolednik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,97

5

s | Kmalu so prihiteli tudi policisti in zavarovali kraj dogodka. | Foto policija

Kmalu so prihiteli tudi policisti in zavarovali kraj dogodka.

Foto: policija

V ponedeljek nekaj po 18. uri je na avtocesti pri postajališču Starine v smeri Novega mesta voznik tovornega vozila s svojim neodgovornim in nevarnim ravnanjem močno ogrožal preostale udeležence v prometu. Le odločnemu in pogumnemu ravnanju občana, ki je bil takrat v bližini, gre zahvala, da na avtocesti ni bilo prometne nesreče, verižnega trčenja in tragičnih posledic, je sporočila policija.

d | Foto: policija Foto: policija Občan iz okolice Cerkelj ob Krki je bil na avtocestnem postajališču, kjer je izvajal zimsko službo. V času, ko je bila že tema in slabša vidljivost, je opazil, da je na avtocesti na prehitevalnem in delno na voznem pasu obstalo tovorno vozilo, kar je predstavljalo izjemno nevarnost za druge voznike. Takoj se je odločil in priskočil na pomoč.

Vklopil je vse štiri smernike in obvestil policiste

Varno je stekel do tovornega vozila in se povzpel do kabine, kjer je bil voznik, s katerim pa je bilo očitno nekaj narobe, saj je bil povsem zmeden in ni vedel niti tega, da je na avtocesti. Vklopil je vse štiri smernike in o nevarnosti obvestil policiste na številko 113. 

V želji, da bi preprečil tragične posledice in voznike opozoril na nevarno oviro na avtocesti, je oblečen v odsevni brezrokavnik stopil za ograjo med obema smernima pasovoma, vklopil lučko na mobilnem telefonu in z mahanjem opozarjal voznike.

Sophia Flörsch
Sportal Huda nesreča nemške najstnice: ljudje se čudijo, kako je sploh preživela #video

Sodnica mu je izrekla 1.220 evrov globe

Kmalu so na kraj prihiteli tudi policisti in ga zavarovali. Med postopkom z 32-letnim voznikom, državljanom Hrvaške, je bilo ugotovljeno, da je pod vplivom alkohola. V litru izdihanega zraka je imel 1,73 miligrama alkohola (3,6 g/kg).

Po pregledu v bolnišnici so ga odpeljali v prostore za pridržanje, naslednji dan pa z obdolžilnim predlogom na Okrožno sodišče Novo mesto. Sodnica mu je izreklo 1.220 evrov globe in stransko kazen 18 kazenskih točk oziroma prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja.

Policija prometna nesreča
Novice Avtomobil zgrmel po strmem pobočju. Voznik nesreče ni preživel.

Preprečil je hudo nesrečo

Na Policijski upravi Novo mesto so naslednji dan prejeli klic voznika. Ta se je želel zahvaliti občanu, ki ga je opozoril na nevarnost, in dejal, da mu je gotovo rešil življenje ali vsaj preprečil hudo prometno nesrečo.

Janez Ogulin, direktor Policijske uprave Novo mesto, je danes pogumnega občana sprejel in se mu zahvalil za njegov odziv, odločno in pogumno ukrepanje, s čimer je tvegal lastno varnost, da bi zavaroval druge.

Kitajska
Novice Huda tragedija na Kitajskem. V prometni nesreči umrlo pet otrok.
Ne spreglejte