Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
22. 2. 2015,
15.06

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 22. 2. 2015, 15.06

8 let, 1 mesec

Walter Wolf: Ali res mislite, da me bodo Kanadčani izročili neki Sloveniji?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Walter Wolf je v intervjuju za Jutarnji list zatrdil, da vse niti v rokah drži Milan Kučan.

"Mnogi so me prosili za intervju, vse sem zavrnil," je na svojem kanadskem ranču, kjer živi s Slovenko Edno Kernc, dejal Walter Wolf novinarjem nedeljske izdaje hrvaškega Jutarnjega lista: "Pogovarjal se bom le z vami." Razgovoril se je o aferi Patria in aretaciji.

Kot je dejal, ga je policija prišla iskat kar na njegov ranč, in takoj je vedel, zakaj. Vzel je svoje stvari in prvič v življenju šel v zapor. "To ni bil hotel Ritz, a nič mi ni manjkalo. Trikrat na dan sem smel na sprehod, lahko sem veliko bral," je dejal in dodal, da se zdaj počuti odlično in da ga "ti lopovi iz Slovenije že ne bodo uničili".

"Po Titu sem najbolj znan Balkanec" Prepričan je, da ga Kanada ne bo izročila Sloveniji. "Kanada svojih državljanov ne izroča kar tako. No, mogoče pedofile in morilce, poštenih državljanov pa ne," je zatrdil. Dodal je, da se je na izročitev Sloveniji pritožil zaradi zdravstvenih razlogov in ker meni, da v Sloveniji ne bi bil deležen poštenega sojenja. Kot je zatrdil, je imel namen priti tako na sodišče v Sloveniji kot na Hrvaškem in se soočiti z obtožbami v zvezi s podkupninami v zadevi Patria, toda "po takem postopku Slovenije na sodišče gotovo ne bo šel".

Ob tem se je slikovito izrazil: "Dajte no, dovolj mi je teh balkanskih šal. Ali sploh veste, da sem po Titu najbolj znana oseba na Balkanu? Pa saj sem vendar blagovna znamka. Sem zmagovalec formule ena, s kanadsko zastavo sem obkrožil svet. Ali res mislite, da me bodo Kanadčani izročili neki Sloveniji? Pa tudi če bi se to res zgodilo, bi si že uredil tako, da bi izročitev zahtevala Nemčija in me Slovenci nikoli ne bi dobili!"

Glavni igralec je Milan Kučan Glede na to, da bo tiralico razpisala tudi Hrvaška, je še predlagal, naj ga razpolovijo in bo vsaka država dobila polovico Walterja Wolfa. "Pa kaj res ne vedo, da vso igro vodijo Milan Kučan in njegovi slovenski komunisti, ki želijo uničiti Janeza Janšo," je še vprašal hrvaške novinarje: "V tej igri sem jim prišel prav, a sem le kolateralna žrtev, ker sem slaven. Ničesar nimajo proti meni, nobenih dokazov."

"Pomislite, v obtožnici piše, da sem neznanega datuma na neznani lokaciji neznani osebi ponudil neznano vsoto podkupnine. Patria je le politična igra proti Janši. Neki idiot je dejal, da sem Janši ponudil 300 tisoč evrov podkupnine in da ima za to dokaz, pa ga nikoli nikomer ni pokazal."

V Sloveniji je gestapo, Janše sploh ne pozna Gnev pa je izlil tudi na slovenska sodišča in tožilce: "Tožbo o podkupnini za afero Patria v Sloveniji je vložila žena nekdanjega udbovca. Vsi skupaj so izmečki, banda prvega razreda, tako kot je bil gestapo v Nemčiji."

Kot je zatrdil, ne pozna ne Janše ne nekdanjega hrvaškega predsednika Stjepana Mesića, ki naj bi ga hotel podkupiti na Hrvaškem: "Janše sploh ne poznam, nikoli ga nisem srečal, dokler se ni začelo sojenje o Patrii v Sloveniji." Trdi tudi, da ne pozna Mesića in da bi bilo res noro, da bi kdo hotel podkupiti predsednika.

"Eh, Walter, to pa imaš, ker posluješ z Balkanci" Po njegovih besedah je šel posel na Hrvaškem tako, da je vojska testirala opremo, se odločila, kaj želi, nato pa je bilo od Mesića odvisno, ali je to odobril. Kot pravi, pa vsekakor ni šlo brez posrednikov. "Moj edini greh je to, da sem že 35 let prijatelj z Wolfganom Riedlom, čigar avstrijsko podjetje med drugim zastopa tudi Patrio za vzhodno Evropo," je zatrdil.

Trdi, da ko vso zgodbo razlaga v Kanadi, se mu vsi smejijo: "'Eh, Walter, to pa imaš, ker posluješ z Balkanci, samo vprašanje časa je, da te bodo …' Pravijo, da tako ni niti v Severni Koreji."

Ne spreglejte