SiolNET. Novice Slovenija
0,28

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Voznik zaradi neprilagojene hitrosti trčil v zid, njegovo življenje je ogroženo

0,28

termometer

slovenska policija |  | Foto: Siol.net
Foto: Siol.net

Ponoči se je na Tržaški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je voznik osebnega vozila zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste in trčil v zid stavbe. Pri tem se je huje poškodoval, odpeljali so ga v UKC Ljubljana. Njegovo življenje je ogroženo, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Ljubljanski policisti so sicer ta konec tedna obravnavali več prometnih nesreč s hudimi poškodbami.

V dveh primerih huje poškodovani voznika motornih vozil in sopotnica

V soboto nekaj pred 21. uro se je na Cesti Radomeljske čete v Radomljah zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in voznik mopeda.

Po do zdaj zbranih obvestilih se je nesreča zgodila, ker je voznik osebnega vozila v križišču pri zavijanju levo odvzel prednost vozniku mopeda, ki je pripeljal nasproti. V mopedista je nato trčila še voznica, ki je pripeljala za voznikom osebnega vozila. Voznik mopeda je utrpel hujše poškodbe, z reševalnim vozilom so ga odpeljali v UKC Ljubljana, njegovo življenje je ogroženo.

Kot so sporočili s PU Ljubljana, policisti nadaljujejo zbiranje obvestil zaradi suma kaznivega dejanja, o vseh ugotovitvah pa bo obveščeno pristojno tožilstvo. 

V soboto nekaj pred 19. uro se je na ljubljanski obvoznici med uvozoma na Litijsko in Zaloško cesto v smeri Domžal zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in motorist. Po do zdaj zbranih obvestilih se je prometna nesreča zgodila, ker je voznik osebnega vozila zaradi neprilagojene hitrosti trčil v motorista, ki je vozil po pred njim. Pri tem sta se huje poškodovala voznik in potnica na motorju. Z reševalnim vozilom so ju odpeljali v UKC Ljubljana, njuno življenje pa ni ogroženo.

V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri vozniku osebnega vozila pokazal 0,45 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, odredili so mu strokovni pregled. Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil zaradi suma kaznivega dejanja, o vseh ugotovitvah pa bo obveščeno pristojno državno tožilstvo. 

Voznica na parkirišču trčila v peško

V petek okoli 15.30 se je na Kolodvorski cesti v Kočevju zgodila prometna nesreča, v kateri sta bili udeleženi voznica osebnega vozila in peška. Po do zdaj zbranih obvestilih se je prometna nesreča zgodila, ker je voznica na parkirišču zaradi nepravilne vožnje vzvratno trčila v peško. Pri tem je peška utrpela hujše poškodbe, s helikopterjem so jo prepeljali v UKC Ljubljana, njeno življenje pa ni ogroženo, so sporočili s policije. 

Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil zaradi suma kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo, so še zapisali. 

policija, policijski avto Novice 27-letna ženska v Mariboru umrla nasilne smrti
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin