Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
28. 5. 2023,
9.22

Osveženo pred

11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,28

Natisni članek

UKC Ljubljana prometna nesreča policija

Nedelja, 28. 5. 2023, 9.22

11 mesecev

Voznik zaradi neprilagojene hitrosti trčil v zid, njegovo življenje je ogroženo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,28
slovenska policija | Foto Siol.net

Foto: Siol.net

Ponoči se je na Tržaški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je voznik osebnega vozila zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste in trčil v zid stavbe. Pri tem se je huje poškodoval, odpeljali so ga v UKC Ljubljana. Njegovo življenje je ogroženo, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Ljubljanski policisti so sicer ta konec tedna obravnavali več prometnih nesreč s hudimi poškodbami.

V dveh primerih huje poškodovani voznika motornih vozil in sopotnica

V soboto nekaj pred 21. uro se je na Cesti Radomeljske čete v Radomljah zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in voznik mopeda.

Po do zdaj zbranih obvestilih se je nesreča zgodila, ker je voznik osebnega vozila v križišču pri zavijanju levo odvzel prednost vozniku mopeda, ki je pripeljal nasproti. V mopedista je nato trčila še voznica, ki je pripeljala za voznikom osebnega vozila. Voznik mopeda je utrpel hujše poškodbe, z reševalnim vozilom so ga odpeljali v UKC Ljubljana, njegovo življenje je ogroženo.

Kot so sporočili s PU Ljubljana, policisti nadaljujejo zbiranje obvestil zaradi suma kaznivega dejanja, o vseh ugotovitvah pa bo obveščeno pristojno tožilstvo. 

V soboto nekaj pred 19. uro se je na ljubljanski obvoznici med uvozoma na Litijsko in Zaloško cesto v smeri Domžal zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in motorist. Po do zdaj zbranih obvestilih se je prometna nesreča zgodila, ker je voznik osebnega vozila zaradi neprilagojene hitrosti trčil v motorista, ki je vozil po pred njim. Pri tem sta se huje poškodovala voznik in potnica na motorju. Z reševalnim vozilom so ju odpeljali v UKC Ljubljana, njuno življenje pa ni ogroženo.

V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri vozniku osebnega vozila pokazal 0,45 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, odredili so mu strokovni pregled. Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil zaradi suma kaznivega dejanja, o vseh ugotovitvah pa bo obveščeno pristojno državno tožilstvo. 

Voznica na parkirišču trčila v peško

V petek okoli 15.30 se je na Kolodvorski cesti v Kočevju zgodila prometna nesreča, v kateri sta bili udeleženi voznica osebnega vozila in peška. Po do zdaj zbranih obvestilih se je prometna nesreča zgodila, ker je voznica na parkirišču zaradi nepravilne vožnje vzvratno trčila v peško. Pri tem je peška utrpela hujše poškodbe, s helikopterjem so jo prepeljali v UKC Ljubljana, njeno življenje pa ni ogroženo, so sporočili s policije. 

Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil zaradi suma kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo, so še zapisali. 

policija, policijski avto
Novice 27-letna ženska v Mariboru umrla nasilne smrti
Ne spreglejte