Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
21. 11. 2012,
12.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 21. 11. 2012, 12.55

8 let

Vlada za povračilo stroškov intervencij ob poplavah 9,7 milijona evrov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Vlada je obravnavala poročilo o intervencijskih stroških ob nedavnih poplavah in sklenila, da bo država za povrnitev teh stroškov namenila skupno 9,665 milijona evrov.

Sklep vlade določa, da ministrstvo za finance v okviru proračunske rezerve zagotovi sredstva za pokritje nujnih intervencijskih stroškov.

Ministrstvo za obrambo bo prejelo okoli 936.000 evrov, in sicer za prostovoljna gasilska društva nekaj več kot 863.000 evrov, za gasilske enote širšega pomena dobrih 35.000 evrov, za zanovitev materialnih sredstev v državnih rezervah pa 37.000 evrov. Ministrstvu za kmetijstvo in okolje bodo za interventna dela na vodotokih namenili do 4,7 milijona evrov, ministrstvu za infrastrukturo in prostor pa za interventna dela na infrastrukturi do štiri milijone evrov.

Intervencijski stroški so znašali 21,7 milijona evrov Poročilo obravnava intervencijske stroške v 103 občinah v severnoprimorski, gorenjski, koroški, ljubljanski, zahodnoštajerski, vzhodnoštajerski, podravski, posavski in zasavski regiji. Izdelano je na podlagi poročil pristojnih državnih organov in organov lokalnih skupnosti, reševalnih služb, gasilcev in Civilne zaščite ter izpostav Uprave RS za zaščito in reševanje. Glede na ta poročila so intervencijski stroški znašali 21,7 milijona evrov.

Sklep vlade tudi določa, da bodo občine dobile povrnjeno razliko med višino občinske proračunske rezerve in dejanskimi interventnimi stroški. Kakšen bo ta znesek, še ne vedo, je dejal minister za obrambo Aleš Hojs.

Vladni sklep tudi določa, da bodo stroške Slovenske vojske, policije ter uprave za zaščito in reševanje pri interveniranju v poplavah, ki so po ministrovih besedah znašali okoli 150.000 evrov, krila posamezna ministrstva.

Ne spreglejte