Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
28. 12. 2014,
15.09

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 28. 12. 2014, 15.09

6 let, 6 mesecev

Verižno trčenje na primorki: trčilo 50 vozil, ena oseba umrla

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na primorski avtocesti je pred izvozom za Postojno v smeri proti Kopru trčilo več deset vozil. Ena oseba je umrla, osem jih je bilo huje, 31 pa lažje poškodovanih.

V nesreči naj bi umrl 25-letni Švicar. V ljubljanski UKC je bilo prepeljanih 14 udeležencev, trije od njih so hudo poškodovani. Eden je v kritičnem stanju, dva bosta še operirana.

"Vidljivost na avtocesti komaj pet metrov. Vozniki niso vedeli, kaj jih čaka." "Najprej se je zgodila manjša nesreča s tremi udeleženimi vozili. Ker pa je bila burja zelo močna in je na avtocesto odnašala zapadli sneg, je bila vidljivost na avtocesti komaj pet metrov. Vozniki dejansko niso vedeli, kaj jih čaka in kam bodo prileteli, zato so bile posledice tako hude," nam je povedal eden od uslužbencev AMZS, ki so danes skupaj z gasilci pomagali ponesrečenim.

Do nesreče je prišlo nekaj čez 13. uro pred izvozom za Postojno v smeri proti Kopru. Vanjo je bilo vključenih približno 50 vozil, so navedli na upravi za zaščito in reševanje. Med njimi so bila osebna vozila, tovorna vozila in avtobus. Najprej naj bi prišlo do zdrsa tovornega vozila, kasneje pa je več avtomobilov naletelo v tovornjak.

Avtocesta je bila zaradi nesreče med priključkoma Unec in Razdrto proti Kopru zaprta več ur.

Previdno na cestah! V Prometno-informacijskem centru voznikom svetujejo, naj prilagodijo vožnjo razmeram na cestah in se na pot odpravijo samo z ustrezno zimsko opremo.

Razen nekaj manjših nesreč in še vedno veljavne prepovedi prometa za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osmih ton zaradi burje na nekaterih cestah na Vipavskem so ceste po državi, zahvaljujoč intervencijam zimskih služb in Darsa, po večini normalno prevozne.

Ponekod po državi še sneži. Na cestah na Primorskem burja povzroča snežne nanose in zamete. Na cestah so posipne in plužne skupine. Vožnjo je treba prilagoditi razmeram na cestah in se na pot odpraviti samo z ustrezno zimsko opremo.

Do 21. ure je veljala omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega sedem ton in pol.

Prepoved za priklopnike in polpriklopnike Zaradi burje je na hitri cesti med razcepom Nanos in priključkom Selo prepoved prometa za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami, na regionalni cesti Ajdovščina‒Podnanos pa je prepoved prometa za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osem ton.

Zaradi zimskih razmer velja prepoved vožnje za priklopnike in polpriklopnike na cestah Spodnja Idrija‒Godovič in Godovič‒Črni vrh‒Col‒Ajdovščina ter na hrvaški strani mejnega prehoda Babno Polje in mejnega prehoda Petrina.

Zaprte so ceste čez prelaza Vršič in Korensko sedlo, na Tolminskem cesta Volče‒Solarji in cesti Lokve‒Čepovan ter Lokve‒Predmeja. Na cesti čez prelaz Ljubelj je na avstrijski strani obvezna uporaba snežnih verig.

Trenutne razmere na cestah, sporočila o zaporah, kolonah in drugem lahko spremljate tukaj.

Ne spreglejte