Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 2. 2013,
6.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

DeSUS SLS vlada

Ponedeljek, 18. 2. 2013, 6.39

8 let

V tem tednu iskanje mandatarja, odhod DeSUS iz koalicije in interpelacija zoper Turka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Opozicijske stranke ter SLS in DeSUS naj bi nadaljevale pogovore o kandidatu za mandatarja, vendar po odločitvi Mira Cerarja, da kandidature ne sprejme, novega resnega kandidata še ne omenjajo.

Pretekli teden je sicer zaznamovalo predvsem dogovarjanje o podpori Cerarju kot kandidatu za mandatarja, kar pa je Cerar po sestanku s poslansko skupino PS zavrnil. Cerarju se zdi ideja o projektni vladi dobra, "posebej za prehodno obdobje, ki je zelo težavno". Toda ocenil je, da za projektno vlado trenutno ni dovolj široke podpore. Cerarju so podporo namreč napovedali v PS, DL in DeSUS, v SD se še niso dokončno izrekli, v SLS pa so se odločili, da bodo delovali v opoziciji.

DeSUS je za petek napovedal odhod iz koalicije Stranka DeSUS se je na seji sveta 5. februarja dokončno odločila oditi iz koalicije. Generalni sekretar DeSUS Ljubo Jasnič je odstopno izjavo z mesta državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade že podal 24. januarja. V petek pa bodo v skladu s sklepom sveta stranke odstopne izjave dali predsednik DeSUS in minister za zunanje zadeve Karl Erjavec, minister za zdravje Tomaž Gantar, državni sekretar v kabinetu predsednika vlade Janez Ujčič in državna sekretarka na ministrstvu za zdravje Brigita Čokl.

SD naj bi že v začetku tedna vložil interpelacijo zoper ministra Žigo Turka Predsednik SD Igor Lukšič pa je za začetek tedna napovedal vložitev interpelacije zoper ministra za izobraževanje, znanost, kulturo in šport Žigo Turka. Po Lukšičevih besedah so se za interpelacijo odločili, ker pod Turkovim ministrovanjem prihaja do razgrajevanja javnega šolstva, razgrajevanja pogojev za delo na področju visokega šolstva, razgrajevanja športa in zanemarjanja kulture. Še pred vložitvijo interpelacije bodo v SD zanjo skušali dobiti tudi podpise drugih strank, ki bodo lahko interpelacijo dopolnile še s svojimi očitki ministru.

Ne spreglejte