Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
12. 3. 2016,
17.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

protest begunci migranti Miro Cerar vlada

Sobota, 12. 3. 2016, 17.08

8 let

V Mariboru shod proti islamizaciji Slovenije in proti vladi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Okoli 50 ljudi se je zbralo na mariborskem Trgu svobode, kjer so s transparenti, vzkliki in govorom izražali domoljubna stališča in nestrinjanje z odločitvami slovenske vlade in Evrope glede beguncev.

Zbrane na mirnem shodu, ki se je začel okoli 15. ure, je po zapeti Zdravljici nagovoril Franc Donko, ki se, kot je povedal novinarjem, kot aktivni državljan udeležuje tudi drugih podobnih shodov. Z govorom, kot ga je imel danes v Mariboru, je nedavno nagovoril tudi zbrane v Lenartu, kjer so nasprotovali namestitvi migrantov tam.

Evropa in Slovenija potrebujeta "šok terapijo normalnosti" Udeležencem današnjega shoda je med drugim dejal, da Evropa in Slovenija potrebujeta "šok terapijo normalnosti" in opozoril, da Evrope, kot smo jo poznali, ob zdajšnjem dogajanju kmalu ne bo več. Donko, ki je v izjavi novinarjem pojasnil, da ni član kakšne stranke, je bil kritičen do slovenske vlade in njenih odločitev glede beguncev, izražal je tudi nestrinjanja do poročanja medijev.

Gotof je Njegov nagovor so z vzkliki odobravanja podkrepili udeleženci, ki so med drugim poleg različnih transparentov z napisi nosili kopije fotografij predsednika vlade Mira Cerarja, ministrice za notranje zadeve Vesne Györkös Žnidar in državnega sekretarja na notranjem ministrstvu Boštjana Šefica z dodanim napisom znanega mariborskega slogana iz časa protestov proti nekdanjemu županu Francu Kanglerju "Gotof je".

V Sloveniji se ljudje soočajo z revščino, država pa pomaga tujcem Udeleženka shoda Alenka, ki je nosila transparent z napisom "Stop islamizaciji Slovenije", se je shoda udeležila zato, ker se boji, kot je dejala, da bi se v Sloveniji dogajalo to, kar se po Evropi. "Imamo končno svojo državo in zdaj nam jo zapravljajo," je dejala. Ob tem je med drugim izpostavila, da se v Sloveniji ljudje soočajo z revščino, država pa pomaga tujcem.

Ne spreglejte