Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 8. 2013,
20.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 15. 8. 2013, 20.12

8 let

V Egiptu na ulicah tanki, v Sloveniji prestižni avtomobili

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Katoličani po svetu praznujejo praznik Marijinega vnebovzetja. V Egiptu pa nimajo razloga za proslavljanje. Nasilje, ki se zdaj širi tudi v turistična letovišča, je tu terjalo že več kot 500 življenj.

Katoličani danes praznujejo praznik Marijinega vnebovzetja, znan tudi pod imenom veliki šmaren. Številni verniki so se na ta dan odpravili v romarska središča, največ – okoli štiri tisoč - pa jih je obiskalo Brezje. Romarska središča po vsem svetu so zlasti v zadnjih desetletjih postala tudi precej dobičkonosne turistične točke. Samo Lurd v Franciji letno obišče okoli šest milijonov ljudi.

Na nekoliko drugačno pot pa se je junija letos odpravil Slovenec Jože Rupar, ki je za 630 kilometrov dolgo pot od Škofje Loke do Medžugorja potreboval 17 dni.

Ob koncih tedna in praznikih, kot je današnji, pa so slovenske ceste običajno polne pločevine. Slovenija je sicer za večino tujcev zgolj tranzitna država. Tujci morda poznajo glavne poudarke Slovenije, podrobnejše turistične ponudbe pa zagotovo ne.

No, je pa na slovenskih cestah tudi nekaj precej prestižnih avtomobilov. Iz zanesljivega vira smo na Planet Siol.net izvedeli, da je najdražji avtomobil na slovenskih cestah ferrari enzo, ki si ga lasti direktor Gold Cluba Loris Požar.

Precej drugačno vzdušje pa je te dni v Egiptu, ki ga ponovno pretresa val nasilja. Samo v sredo naj bi v tej državi umrlo več kot 500 ljudi, več tisoč pa naj bi bilo ranjenih. Egiptovske oblasti so sicer za mesec dni razglasile izredne razmere, ponekod celo policijsko uro. Nasilje, ki se je začelo s posredovanjem egiptovskih varnostnih sil proti protestnikom, ki so mesec in pol zasedali dva trga v Kairu, se je začelo širiti tudi v turistična letovišča.

Ne spreglejte