Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 6. 2008,
18.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 1. 6. 2008, 18.34

8 let

Umrl je psihiater Andrej Marušič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V zgodnjih jutranjih urah je po hudi bolezni umrl psihiater in nekdanji direktor Inštituta za varovanje zdravja RS Andrej Marušič.

Med drugim se je ukvarjal s problematiko samomorilnosti. Bil je tudi glasbenik "Spomin na znanstvenika in psihiatra mednarodnega formata bo spremljala glasba, ki jo je ustvarjal vseh svojih 43 let. Vendar je bil prof. dr. Andrej Marušič predvsem oče, mož in prijatelj. Zapustil je ženo Katjo, sina Maja in hčerko Karo," je v imenu družine Marušič sporočil Boris Ugrin. Podrobnosti o pogrebu bo družina sporočila v naslednjih dneh.

Andrej Marušič se je rodil 4. maja 1965 v Kopru. Dodiplomski študij medicine je končal na Medicinski fakulteti v Ljubljani, kjer je zaključil tudi magistrski študij s področja kardiologije. Iz psihiatrije je doktoriral na King's College v Londonu.

Bil je direktor Inštituta za varovanje zdravja Od aprila 2002 do aprila 2006 je bil direktor Inštituta za varovanje zdravja Republike Slovenije. Od septembra 2000 je delal kot psihiater v samoplačniški ambulanti v specialističnih ambulantah Cardial, od januarja 2006 je delal v psihogeriatrični ambulanti v domu za ostarele Fužine v Ljubljani, od julija 2006 pa je opravljal tudi psihatrično specialistično dejavnost v zdravstvenem zavodu Celjenje.

Predaval je na univerzi Bil je predstojnik Oddelka za raziskovanje zdravja na Primorskem inštitutu za naravoslovne in tehnične vede (PINT) Univerze na Primorskem, član razširjenega strokovnega kolegija za psihiatrijo in nacionalni koordinator za duševno zdravje pri Svetovni zdravstveni organizaciji.

Na Visoki šoli za zdravstvo Univerze v Ljubljani je bil nosilec predmeta psihiatrija in duševno zdravje, na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani pa je imel dodiplomska in podiplomska predavanja s področja javnega duševnega zdravja. Predaval je tudi na tujih univerzah, med drugim v Veliki Britaniji in ZDA.

Je avtor številnih prispevkov v domačih in tujih znanstvenih revijah.

Ne spreglejte