SiolNET. Novice Slovenija
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Türk bo častni gost na dunajskem novoletnem koncertu

3

termometer

 | Foto:
Slovenski predsednik Danilo Türk bo na povabilo Dunajskih filharmonikov in avstrijskega predsednika Heinza Fischerja letos častni gost tradicionalnega novoletnega koncerta Dunajskih filharmonikov.

Kot so potrdili v uradu predsednika republike, je avstrijski predsednik Heinz Fischer v pismu predsedniku in njegovi soprogi Barbari Miklič Türk zapisal, da je vabilo znak odličnega sodelovanja med državama. Enako je v odgovoru na povabilo menil Türk.

"Priznanje tako za predsednika Türka kot za Slovenijo" Tudi slovenski veleposlanik na Dunaju Aleksander Geržina je izrazil prepričanje, da vabilo na koncert 1. januarja pomeni priznanje tako za predsednika Türka kot za Slovenijo. Po veleposlanikovem mnenju bosta državi tako najlepše simbolično obeležili 20. obletnico navezave diplomatskih odnosov.

15. januarja 2012 bo namreč minilo 20 let od priznanje Slovenije s strani takratne Evropske skupnosti in vzpostavitve diplomatskih odnosov z več evropskimi državami. Med njimi je tudi Avstrija, ki je pri mednarodnem priznanju samostojne Slovenije odigrala pomembno vlogo.

Dunajski novoletni koncert velja za največji dogodek klasične glasbe na svetu, ki si ga vsako leto v neposrednem prenosu ogleda več sto milijonov ljudi. Lani je bil častni gost na koncertu katarski emir Hamad bin Kalif al Tani, v preteklosti pa sta bila gosta med drugim nekdanji hrvaški predsednik Stipe Mesić in japonski prestolonaslednik .

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin