Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
11. 6. 2013,
12.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 11. 6. 2013, 12.40

8 let

Tudi slovenski paraplegiki wakeboardali na Hrvaškem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Prejšnji teden je bilo na hrvaškem otoku Krk tradicionalno, 10. mednarodno IWWF tekmovanje in šola wakeboardarjev in wakeskaterjev, deskarjev na vodi, ki so se ga udeležili tudi slovenski paraplegiki.

Poleg njih so se tekmovanja, Luminox Krk Handi Wake 2013, ki je vrhunec doživelo minulo soboto, udeležili še invalidi iz Hrvaške, Italije, Francije, Nizozemske, Nemčije in Madžarske. Tekmovali so v različnih kategorijah, od popolnih začetnikov do tistih bolj izkušenih.

Tekmovanje je pripravila Mednarodna in Hrvaška zveza smučarjev in deskarjev na vodi ter Športni in rekreacijski center Cable Krk.

Nekaj odličij tudi za slovenske paraplegike Izkušena deskarja na vodi paraplegika Emanuele Pagnini iz Italije in Philippe Turchet iz Francije, predsednik kategorije za invalidne osebe mednarodne waterski in wakeboard federaciji, sta svoje znanje v okviru celotedenske šole prenašala na slovenske in hrvaške »začetnike«. Na tekmovanju sta pokazala veliko trikov ter se tako zavihtela na zmagovalne stopničke, tretje mesto pa je zasedel tetrapelgik Zdravko Lakic iz Hrvaške. Kljub dobrim vožnjam slovenskih paraplegikov, ki so v predtekmovanju pokazali kar nekaj dobrih trikov, se je v finalni vožnji zalomilo in so tako za las zgrešili zmagovalne stopničke.

Med ostalimi kategorijami so slovenske barve odlično zastopali naši tekmovalci – na stopničke so stopili Jan Heler, Miha Flajs in z zmago v kategoriji Open Men Robert Pokovec, med ženskami pa je s konkurenco suvereno pometla Slovenka Naja Puhan.

Iz morja na sneg Cilj tekmovanja in šole je širši javnosti predstaviti ta vedno bolj razširjen šport, predvsem med mladimi, ki pa je tudi odlična rekreacija za invalidne osebe. Odlično sodelovanje s Hrvaško in Slovensko zvezo paraplegikov pa je tudi razlog, da bodo v začetku prihodnjega leta organizirali smučarski kamp, kjer se bodo športniki invalidi preizkusili tudi v zavijanju po snežnih strminah.

Ne spreglejte