SiolNET. Novice Slovenija
5,51

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Toliko okužb z novim koronavirusom smo potrdili v nedeljo #video

5,51

termometer

V nedeljo smo v Sloveniji ob opravljenih 1.484 PCR-testih potrdili 287 okužb z novim koronavirusom, kar pomeni, da je bilo pozitivnih 19,3 odstotka opravljenih testov. Zaradi koronavirusne bolezni je včeraj umrlo sedem oseb.

Po podatkih, ki jih je vlada objavila na Twitterju, sedemdnevno povprečje še vedno znaša 903. V bolnišnicah se zdravi 636 bolnikov, kar je 21 več kot dan pred tem. Naraslo je število oseb, ki potrebujejo intenzivno oskrbo. V soboto je bilo na intenzivnih oddelkih zasedenih 139 covidnih postelj, včeraj pa 142. Iz bolnišnic so odpustili 18 ljudi. 

Umrlo je sedem covidnih bolnikov, kar pomeni, da je do zdaj v Sloveniji umrlo 4.126 covidnih bolnikov.

Po podatkih sledilnika za covid-19, ki jih ta pridobi od NIJZ, so včeraj ob 1.484 PCR-testih opravili še 5.850 hitrih antigenskih testov. Vse pozitivne izvide hitrih testov preverjajo še z bolj zanesljivimi PCR-testi. Trenutno je v državi aktivnih 13.819 primerov okužbe. 

V soboto so v Sloveniji ob 2.864 testih PCR potrdili 548 okužb z novim koronavirusom. Umrlo je sedem covidnih bolnikov.

Glede na podatke, objavljene na spletni strani NIJZ, je bilo s prvim odmerkom cepiva proti novemu koronavirusu cepljenih 332.738 oseb, z dvema pa 121.885 oseb oziroma 5,8 odstotka prebivalcev.

Konec policijske ure, odprte izobraževalne ustanove in trgovine

Po strožjem zaprtju države zaradi omejevanja epidemije bolezni covid-19 z današnjim dnem veljajo nekoliko manj strogi ukrepi, ki po prenovljenem vladnem semaforju spadajo v rdečo fazo. Razglašena epidemija je podaljšana še za 30 dni, razdelitev na regije ostaja. 

Odpravljena je omejitev gibanja ponoči, uporaba maske na odprtih javnih krajih oziroma prostorih je obvezna le, če ni mogoče zagotoviti medosebne razdalje najmanj 1,5 metra. Odprli so se vrtci in šole, večina trgovin in številne storitvene dejavnosti. 

Epidemija koronavirus Novice Danes v Sloveniji začenjajo veljati ukrepi rdeče faze #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin