Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
13. 12. 2019,
6.28

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,67

3

Natisni članek

vreme vremenska napoved

Petek, 13. 12. 2019, 6.28

4 leta, 4 mesece

Sneg pobelil Slovenijo #animacija #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,67

3

Po včerajšnjem rahlem sneženju lahko danes pričakujemo obilnejšo pošiljko snega. Padavinska celica bo zajela vso državo. Po napovedih Agencije za okolje (Arso) bo zapadlo do 15 centimetrov snega. Padavine so dopoldne najprej zajele zahodni del države in se nato postopoma širile proti vzhodu. 

 

Kako je videti zasnežena Ljubljana:

Fotogalerija
1 / 14

Ponoči bo oblačno s sneženjem, ki bo do jutra ponehalo

Na Primorskem bo pihala zmerna do močna burja, ki bo do jutra ponehala. Zjutraj se bo zjasnilo, po nižinah v notranjosti bo nastala megla. Najnižje jutranje temperature bodo od -7 do -1, ob morju malo nad 0 stopinj Celzija.

Sobota bo precej jasna, po nekaterih kotlinah se bo megla zadrževala ves dan. Živo srebro se bo čez dan gibalo od 0 do 4, na Goriškem in ob morju od 8 do 12 stopinj Celzija. 

V nedeljo in ponedeljek bo predvsem v severovzhodni Sloveniji delno jasno, drugod pretežno oblačno. Na Primorskem in Notranjskem bo občasno rahlo deževalo. V nedeljo zjutraj in dopoldne bo ponekod po nižinah še megla. V višjih legah in po nižinah predvsem vzhodne Slovenije bo pihal jugozahodni veter. Topleje bo, navajajo na Agenciji za okolje (Arso).

Vreme za 12.12.2019 | Foto:

Prva snežna pošiljka ni prinesla večjih težav

Včeraj nas je prvič v tej sezoni razveselil sneg. Čeprav ga je ponekod zapadlo do 5 centimetrov, pa ta ni povzročal večjih težav v prometu in okolici. Ponekod po državi je pričelo snežiti že popoldne, padalo pa je vse do sredine noči. Kljub temu na slovenskih cestah ni večjih posebnosti. Te so ponekod po državi poledenele, zato vozite previdno s primerno varnostno razdaljo in prilagodite hitrost razmeram na vozišču, opozarjajo na prometnoinformacijskem centru. 

Pred snežnimi razmerami svari tudi policija. Kot pojasnjujejo, so ceste spolzke. "Povečajte varnostno razdaljo, saj je v trenutnih razmerah pot ustavljanja daljša. Že pri hitrosti 50 kilometrov na uro je razlika v poti ustavljanja med suho in mokro cesto okoli 10 metrov, pri večjih hitrostih pa še več," so sporočili s policijske uprave Kranj.

Sneg v Ljubljani. Sneženje. Promet.
Novice Animacija: kje bo zapadlo največ snega #video
Ne spreglejte