Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 5. 2008,
19.34

Osveženo pred

7 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 30. 5. 2008, 19.34

7 let

Slovenska policija potrdila sodelovanje s Finci glede oklepnikov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Prva potrditev slovenske policije, da so se povezali s finskimi preiskovalci pomeni, da sodelujejo pri preiskavi afere v finski Patrii, poroča RTV Slovenija.

Podrobnosti policija sicer ne želi razkriti, je pa zavrnila očitke Komisije za preprečevanje korupcije, da v zadevi Patria ni pravočasno ukrepala. Zavračajo tudi očitke, češ da je vse, kar je policija naredila, to, da je od komisije zahtevala dokumentacijo v tej zvezi.

Policija: Mi smo s svojim delom začeli pravočasno "Prav tako zavračamo očitke, da nas korupcija ne zanima, kar smo javnosti tudi v preteklosti večkrat pojasnili," so sporočili z Generalne policijske uprave (GPU). Kot pojasnjujejo, je policija s svojim delom začela pravočasno in v skladu s svojimi pooblastili. Med Slovenijo in Finsko poteka mednarodno policijsko sodelovanje in vse ustrezne aktivnosti. Policija ne more razkrivati posameznih aktivnosti v morebitnih predkazenskih postopkih, ker bi to lahko škodovalo samemu interesu nadaljnjih postopkov, so zapisali.

"Policija je dokumentacijo zahtevala takoj"

Zavračajo tudi očitke, da bi lahko Komisijo za preprečevanje korupcije zaprosili za dokumentacijo prej, kot so to storili. "Policija je zaprosila komisijo za dokumentacijo takrat, ko smo bili seznanjeni, da komisija razpolaga z dokumenti v tej zvezi."

"Komisija policije ni obvestila, da poseduje dokumentacijo" Ob tem opozarjajo na zakon o kazenskem postopku, ki vsem državnim organom, tudi Komisiji za preprečevanje korupcije, nalaga, da morajo naznaniti kazniva dejanja, za katera se storilec preganja po uradni dolžnosti, če so o njih obveščeni. "Komisija ni obvestila policije o posedovanju dokumentacije, ki po njihovih izjavah kaže na sum korupcije in storjena kazniva dejanja, temveč smo od njih dokumentacijo zahtevali sami," so še navedli na GPU.

Pobuda za revizijo tudi na računskem sodišču Pobudo za revizijo postopka spornega nakupa oklepnikov je dobilo tudi računsko sodišče, je za TV Slovenija potrdil predsednik sodišča Igor Šoltes. Ali bo revizija izpeljana ali ne, se še niso odločili.

Spomnimo, da je včeraj protikorupcijska komisija ugotovila, da je bil ponudnik oklepnih vozil 8X8 Rotis favoriziran v primerjavi z Viator & Vektorjem.

Ne spreglejte