Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 7. 2014,
8.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

volitve

Sreda, 9. 7. 2014, 8.39

8 let

Še danes lahko zahtevate glasovanje zunaj domačega kraja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Volivci se lahko še danes prijavijo za glasovanje zunaj kraja stalnega prebivališča, glasovanje na domu ter glasovanje na voliščih, namenjenim invalidom na nedeljskih parlamentarnih volitvah.

Volivci, ki bi želeli na dan glasovanja glasovati zunaj kraja stalnega prebivališča, morajo svojo željo danes do polnoči sporočiti okrajni volilni komisiji, na območju katere imajo stalno prebivališče. Okrajne volilne komisije morajo zahtevke za takšno glasovanje danes tudi prejeti, zato morajo volivci obrazce, ki jih lahko najdejo na spletni strani Državne volilne komisije, poslati po faksu ali skenirane po elektronski pošti.

Ni si mogoče premisliti V nedeljo, na dan glasovanja, bodo lahko glasovali na posebnih, t. i. OMNIA voliščih po vsej državi. Pri tem velja opozoriti, da se volivec, ki bo zahteval takšno obliko glasovanja, ne bo mogel premisliti in v nedeljo glasovati na domačem volišču.

Do danes je mogoče zaprositi tudi za glasovanje na domu. Zanj lahko zaprosijo volivci, ki zaradi bolezni ali slabše gibljivosti ne bodo mogli priti na volišča in jih bo tako v nedeljo na domu obiskal t. i. leteči odbor.

Izteče se tudi rok, do katerega lahko volivci zahtevajo glasovanje na volišču, ki je dostopno invalidom, pa tudi rok, do katerega morajo tisti, ki v Sloveniji nimajo stalnega prebivališča, pa želijo na dan glasovanja glasovati v Sloveniji, to svojo namero sporočiti okrajni volilni komisiji.

Prvi dan predčasno glasoval en odstotek volilnih upravičencev Od torka do četrtka poteka tudi predčasno glasovanje za tiste, ki v nedeljo ne bodo mogli glasovati. Glasovanje poteka med 7. in 19. uro na sedežih okrajnih volilnih komisij.

V torek, prvi dan predčasnega glasovanja, je svoj glas oddalo 18.470 volivk in volivcev oziroma 1,08 odstotka vseh volilnih upravičencev.

Ne spreglejte