SiolNET. Novice Slovenija
2,75

termometer

  • Messenger
  • Messenger

SDS z interpelacijo nad ministrico: Ali ščiti svojega kolega?

2,75

termometer

 | Foto:

Poslanska skupina SDS je zaradi primera dodelitve koroških dečkov v rejništvo vložila interpelacijo zoper ministrico za delo Anjo Kopač Mrak.

Kot je pojasnila poslanka SDS Suzana Lep Šimenko, ima primer tako veliko težo, da je zadosten razlog za interpelacijo. Ministrici očitajo tudi prikrivanje strokovnih napak in vpletanje politike v stroko.

 

SDS je interpelacijo, ki jo je zaradi dogodkov na Centru za socialno delo (CSD) Velenje oz. namestitve dveh otrok od starih staršev v rejništvo napovedala že pretekli teden, vložila le s podpisi svojih poslancev. V SDS so prepričani, da je v postopku dodelitve dečkov v rejništvu prišlo do številnih nepravilnosti.

 

Socialna inšpekcija ni ugotovila nepravilnosti pri delu CSD Slovenj Gradec, je spomnila Šimenkova. A se po njenih besedah v SDS upravičeno sprašujejo, ali ministrica iz vrst SD Kopač Mrakova ne ščiti svojega strankarskega kolega, ki je na čelu tega CSD. "Politika se je v tem primeru vmešala v stroko, ministrica je pri tem sodelovala," je ocenila Lep Šimenkova in dodala, da mora Kopač Mrakova za to nositi odgovornost.

 

Kaj v SDS vidijo kot napake v postopku?

- Sporen način odvzema otrok starim staršem, saj so ju odpelali iz vrtca
- Stara starša nista bila dodeljena za skrbnika, čeprav sta dejansko tri mesece skrbela za otroka
- Socialna inšpekcija ni zaslišala starih staršev, pač pa upoštevala le poročilo CSD

 

Kopač Mrakova vztraja, da politična razprava o primeru koroških dečkov ni primerna

Ministrica Anja Kopač Mrak vlagatelje interpelacije zoper njo ponovno opozarja, da zaradi zaščite otrok politična razprava o primeru koroških dečkov ni primerna. Prvak SD Dejan Židan pa je kritičen do SDS, ki je v preteklosti nasprotovala na referendumu padlemu družinskemu zakoniku, ki bi ustrezneje urejal pravice starih staršev.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 11
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin