SiolNET. Novice Slovenija
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Rotarijci iz Kalifornije so Sloveniji podarili 115 invalidskih vozičkov (video)

3

termometer

Rotary klub San Jose iz ZDA je na pobudo Ane Lukner iz zavoda Anina zvezdica v Slovenijo v obliki donacije pripeljal kar 115 invalidskih vozičkov.

Vozičke sta prejela Zveza paraplegikov Slovenije (92) in Univerzitetni rehabilitacijski inštitut RS Soča (23), danes so simbolno opravili tudi njihovo predajo.

Zveza paraplegikov bo vozičke namenila socialno ogroženim, URI Soča pa za rehabilitacijo svojih pacientov. Nekaj vozočkov je bilo danes predanih simbolično, preostale pa bodo v kratkem v Slovenijo pripeljali z ladjo, je povedala Ana Lukner, pobudnica fundacije Anina zvezdica, ki se je s člani Rotary kluba iz San Joseja seznanila med študijem v Kaliforniji. Ana že kuje načrte, na katerih področjih bi Slovenija in Kalifornija še lahko sodelovali v prihodnosti.

Vozički za ljudi, ki si jih ne bi mogli privoščiti Obe ustanovi, ki bosta prejeli donacijo, bosta vozičke razdelili med socialno ogrožene, ki ta pripomoček nujno potrebujejo za gibanje, a jim zaradi različnih ovir ni dosegljiv.

"Veseli smo, da smo se spoprijateljili z Ano in da smo lahko invalidske vozičke na njeno pobudo darovali Sloveniji," je povedal Joshua Borroguhs iz Rotary kluba San Jose v Kaliforniji in namignil, da to ni zadnja donacija kalifornijskih rotarijcev Sloveniji.

Rotary klub San Jose je eden izmed največjih dobrodelnih klubov v ZDA, ki bo prihodnje leto praznoval stoletnico delovanja. Donacija invalidskih vozičkov je del njihovega sodelovanja z organizacijo Wheelchair fonundation, ki je doslej po svetu darovala že okoli 850 tisoč invalidskih vozičkov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin