Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 6. 2010,
7.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 1. 6. 2010, 7.08

8 let

Prvi volivci že odločajo o usodi arbitražnega sporazuma

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Pred nedeljskim referendumom o arbitražnem sporazumu so lahko prvi volivci na predčasnem glasovanju že oddali svoje glasove.

Tako zagovorniki kot nasprotniki sporazuma so na gospodinjstva poslali brošure z argumenti za ali proti sporazumu. Prvič od začetka kampanje pa se je oglasila hrvaška premierka Jadranka Kosor.

Predčasno glasovanje je možno do vključno četrtka, poteka pa na posebnih voliščih na sedežih okrajnih volilnih komisij, torej na vseh upravnih enotah. Do četrtka lahko volivci vložijo tudi zahtevke za druge posebne oblike glasovanja, kot so na posebnem volišču za invalide ali na domu zaradi bolezni.

Priprave na referendum tečejo nemoteno Predsednik Državne volilne komisije (DVK) Anton Gašper Frantar je seji komisije povedal, da priprave na referendum tečejo nemoteno in da je za nedeljsko glasovanje praktično že vse pripravljeno. DVK je sprejela še navodilo volilnim komisijam za ugotavljanje referendumskega izida.

Prvi začasni neuradni delni izidi referenduma bodo v nedeljo na spletni strani DVK objavljeni takoj po 19. uri, delni uradni izidi pa v ponedeljek. Končni, a še vedno neuradni izidi, bodo znani 14. junija, ko bodo prešteli še glasove iz tujine. Uradni izidi pa bodo predvidoma znani 29. junija, ko jih bo razglasila DVK in poročilo objavila v Uradnem listu. Na to poročilo lahko vsak, ki je na referendumu glasoval, v treh dneh vloži pritožbo.

Na Prešernovem trgu shod za podporo sporazumu Zadnje dni pred glasovanjem bodo sicer organizatorji referendumske kampanje izkoristili tudi za nagovarjanje volivcev s številnimi shodi, zborovanji, javnimi tribunami in okroglimi mizami. Vladne stranke SD, Zares in LDS osrednji shod v podporo sporazumu pripravljajo v sredo na Prešernovem trgu. Nasprotniki sporazuma pa bodo imeli osrednje zborovanje v petek na Pogačarjevem trgu. Pripravlja ga Zbor za republiko, potekal pa bo pod geslom Stopimo skupaj za Slovenijo.

Ne spreglejte