Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 12. 2011,
19.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 1. 12. 2011, 19.35

8 let

Protest proti neenakopravni obravnavi v medijih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Zunajparlamentarne stranke, nevladne organizacije in posamezniki, so izvedli protest proti neenakopravni obravnavi zunajparlamentarnih strank v medijih, posebej v dveh največjih medijskih hišah.

Ob 19.30 nameravajo protest izvesti še pred televizijsko hišo POP TV.

Hanžek s protestniki progi medijskemu mrku, ki ga doživljajo novinci Kot je povedal predsednik stranke TRS, ki tudi organizira oba protesta, Matjaž Hanžek protestirajo proti medijskemu mrku, ki ga "doživljajo novinci v politiki". Vse tiste stranke in gibanja, ki poskušajo spremeniti politiko, "ki časti samo kapital", namreč po Hanžkovem prepričanju doživljajo blokado informacij s strani največjih medijskih hiš.

Slednje je po Hanžkovi oceni zagotovo vplivalo tudi na priljubljenost stranke TRS med volivci, a dodaja, da ne gre za to. "Gre za pravico do obveščenosti in pravico do tega, da ljudje slišijo tudi druge ideje in predloge za spremembe," je dejal.

Pečaričeva: Zunajparlamentarnestranke deležne izključevanja in diskriminacije Po besedah predsednice Stranke enakih možnosti Slovenije (SEM-Si) Elene Pečarič so bile zunajparlamentarne stranke v predvolilni kampanji deležne precejšnjega izključevanja in diskriminacije. Prav tako se je med njimi in parlamentarnimi strankami delalo razliko, čeprav je, kot pravi, RTVS javna televizija, ki mora poročati objektivno in uravnoteženo.

Protestu so se poleg predstavnikov TRS in SEM - Si danes pridružili tudi SMS - Zeleni in Demokratična stranka dela. Med konkretnimi takojšnjimi zahtevami zahtevajo skupno soočenje s parlamentarnimi strankami na nocojšnjem soočenju na POP TV in petkovem soočenju na TV Slovenija, pravično porazdelitev medijskega prostora in "človeka pred kapitalom".

Perovič zatrdil da volitve spremljajo v okviru profesionalnih novinarskih načel in v skladu z novinarsko etiko Direktor in odgovorni urednik informativnega programa POP TV Tomaž Perovič je zatrdil, da parlamentarne volitve na POP TV spremljajo v okviru profesionalnih novinarskih načel in v skladu z novinarsko etiko. O dolžini, vsebini in načinu predstavljanja uredništvo odloča samostojno, pri tem pa, kot je zagotovil, skrbijo za kar se da uravnoteženo predstavitev vseh vsebin.

Glede soočanj pojasnjuje, da kot komercialna televizija upoštevajo "tudi interese gledalcev oziroma volilni utrip", zato so na soočenja vabljene tiste stranke, ki jim raziskave kažejo, da bodo najbolj krojile življenja ljudi, manjšim strankam pa so namenili "obsežno pokrivanje znotraj ostalega segmenta informativnega programa". "O njihovi medijski diskriminaciji in o neenakovrednih možnostih za politično udejstvovanje pri nas tako ne moremo govoriti," je dejal. Ob tem še dodaja, da je imela TRS v času od 13. septembra do 25. novembra v oddaji 24ur 25 objav, v oddaji pa so posebej predstavili tudi njihov program ter kandidate.

Ne spreglejte