SiolNET. Novice Slovenija
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Priprave na dan molitve in posta za domovino

2

termometer

Na pobudo odbora za laike v iniciativni skupini za dan molitve in posta za domovino se začenja devetdnevna priprava na ta dan.

Pred 20. obletnico razglasitve samostojnosti Slovenije bo prihodnji teden v torek in sredo celodnevna molitev z glasbo v cerkvi sv. Jožefa na Poljanah v Ljubljani, so sporočili s Slovenske škofovske konference. Molitve in prošnje za različna področja življenja Organizatorji so za devetdnevno pripravo na dan molitve in posta pripravili knjižice, v katerih so zbrane molitve in prošnje za različna področja življenja v naši domovini, med drugim tudi molitev za družine, mlade, vzgojitelje, pedagoge, katehete, politike, gospodarstvenike in javne delavce, kulturnike in umetnike, rojake v zamejstvu in po svetu, edinost kristjanov in spravo v domovini ter poživitev narodne zavesti in blagor domovine. Podobne molitve pripravljajo v več slovenskih krajih Dan molitve in posta se bo začel v torek, 21. junija, ob 19. uri in bo trajal do 19. ure prihodnjega dne. 24-urni program se bo sklenil z molitvijo in pričevanji kulturnih ustvarjalcev različnih veroizpovedi. Ob tej priložnosti celodnevno ali krajšo molitev pripravljajo tudi v več slovenskih krajih.

Med drugim pa načrtujejo tudi podpis skupne izjave predstavnikov več verskih skupnosti v Sloveniji, so zapisali na škofovski konferenci.

"Molitev in post sta že marsikdaj pospešila reševanje problemov" Kot pojasnjujejo, se je v zgodovini že marsikdaj izkazalo, da sta molitev in post pospešila reševanje problemov, ki so se zdeli nerešljivi. Molitev in post namreč po njihovih navedbah "globoko posežeta v misel in delovanje ljudi, da zopet uzrejo to, kar je bistveno in so ponovno pripravljeni delati za skupno dobro ter za vsestranski razvoj na osebni in družbeni ravni".

K sodelovanju vabijo vse Slovence Ob tem vabijo vse Slovence ne glede na narodno, politično ali versko pripadnost, da molijo, meditirajo, premišljujejo in se postijo v skladu s svojo kulturo in versko pripadnostjo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin