Četrtek,
11. 8. 2022,
16.54

Osveženo pred

1 leto, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,23

30

UKOM Gibanje Svoboda Ljubljana Zoran Janković Robert Golob premier volitve župan

Natisni članek

Četrtek, 11. 8. 2022, 16.54

1 leto, 11 mesecev

Premier o ljubljanskem županu: Je najprimernejši za še en mandat

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,23

30

Zoran Janković kongres Svoboda | Janković je sicer na torkovi redni novinarski konferenci dejal, da Golob do njega nima nobene obveze. Sam je Gibanje Svoboda podprl, ker meni, da je Golob v razmerah, ko nam grozi energetska kriza, najboljši predsednik vlade. | Foto Bor Slana/STA

Janković je sicer na torkovi redni novinarski konferenci dejal, da Golob do njega nima nobene obveze. Sam je Gibanje Svoboda podprl, ker meni, da je Golob v razmerah, ko nam grozi energetska kriza, najboljši predsednik vlade.

Foto: Bor Slana/STA

Predsednik vlade Robert Golob je v današnji izjavi za medije komentiral tudi nekatere aktualne zadeve, med drugim menjavo na vrhu Urada vlade RS za komuniciranje (Ukom). Ob tem je znova poudaril, da so pred volitvami napovedali vojno sovražnemu govoru v medijih in da si pri tem želi tudi pomoči Ukoma. Napovedal je še, da bodo na svetu stranke prihodnji teden odločali o podpori županu Mestne občine Ljubljana Zoranu Jankoviću pri ponovni kandidaturi.

Kot razlog za premestitev sedanjega v. d. direktorja Ukoma Dragana Barbutovskega je predsednik vlade Golob dejal, da je Barbutovski vodenje vladnega urada prevzel začasno in bil pri tem "zmerno uspešen". "V tem času, ko je bil z nami, smo v resnici  ugotovili, da mu neizmerno bolj ustrezajo druge vloge," je dejal.

Robert Golob, Primož Cirman
Novice Golob o Cirmanu kot uredniku Siol.net: Je eden najboljših. Kamorkoli ga vzamem v službo. #video
"Primarna funkcija vodje takega urada mora biti organizacijsko-menedžerska, zato se bomo zelo potrudili, da bomo našli tako osebo, sploh za stalno vodenje," je dejal. Razpisa za direktorja Ukoma še niso objavili, ga pa nameravajo v roku dveh mesecev.

Zaupnica delavcev na RTVS razmere razume

V tem vmesnem obdobju se bo Ukomu kot v. d. direktorice pridružila Petra Bezjak Cirman z Radiotelevizije Slovenija (RTVS), ki deluje kot zaupnica delavcev na RTVS, je dejal Golob. Po njegovih besedah zato zelo dobro pozna prakso obstoječega vodstva RTVS, za katero ne želijo, da bi se nadaljevala na Ukomu. "Zato želimo okrepiti vladni urad ravno z ljudmi, ki razumejo, kam pripelje politizacija novinarstva in kam pripelje širjenje sovražnega govora," je dodal.

Z nekdanjimi novinarji so okrepili tudi stranko Gibanje Svoboda. Mesto predsednice za odnose z javnostmi naj bi namreč prevzela zdaj že nekdanja novinarka portala Necenzurirano Vesna Vuković. Golob je ob tem povedal, da ceni vsakega, ki je dober na svojem področju, saj je v to vložil ogromno sebe, takih sodelavcev si tudi želi.

Dragan Barbutovski
Novice Dragan Barbutovski ne bo več direktor Ukoma
Vesna Vuković, Robert Golob
Novice Vesna Vuković zapustila Necenzurirano, gre k Robertu Golobu

Janković najprimernejši za še en mandat 

Napovedal je še, da bodo na svetu stranke prihodnji teden odločali o podpori županu Mestne občine Ljubljana Zoranu Jankoviću pri ponovni kandidaturi. "Ne bom pa zanikal, da sam vidim župana Jankovića kot tistega, ki je najprimernejši, da na tem mestu nadaljuje še en mandat," je menil.

Janković je sicer na torkovi redni novinarski konferenci dejal, da Golob do njega nima nobene obveze. Sam je Gibanje Svoboda podprl, ker meni, da je Golob v položaju, ko nam grozi energetska kriza, najboljši predsednik vlade. Spomnil je tudi na to, da je bil Golob podpredsednik Pozitivne Slovenije, s katero je Janković zmagal na državnozborskih volitvah leta 2011 in bil pozneje tudi njegova izbira za kandidata za predsednika vlade.

Maja Tašner Vatovec
Novice KPK: Zaposlovanje sorodnikov v Golobovi vladi ni sporno

Intenzivno iskanje rešitev za gašenje iz zraka 

Golob pa je danes komentiral tudi informacijo o nakupu dveh letal, ki omogočata gašenje iz zraka. Dejal je, da je Slovenija za evropski poziv, da se pridruži programu Rescue, prepozna, saj bi letala lahko dobili šele čez nekaj let. Zato iščejo rešitve, da bomo gasilsko letalo imeli že naslednje poletje, odločitev o tem, katera letala so primerna, bodo sprejeli v roku enega meseca. Želijo pa si, da bi ta letala lahko uporabljali tudi v druge namene, ne le za gašenje.

Mojca Šetinc Pašek, Robert Golob, Vesna Vuković
Mnenja Necenzurirana slika Roberta Goloba
bencin. Plin. Nafta. EU. Evropska unija. Rusija. Ukrajina. Pomanjkanje. Plinovod.
Avtomoto Ukrepi vlade Roberta Goloba: preverite, za koliko bodo podražili bencin
Janez Janša. Robert Golob
Novice Podpora Janši krepko navzgor, Golob tokrat slabše
plača denar evro zaslužek
Novice Finance: toliko nižja bo vaša plača po Golobovem sistemu