Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
9. 3. 2008,
15.37

Osveženo pred

8 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Nedelja, 9. 3. 2008, 15.37

8 let, 6 mesecev

Predsednik Türk na FDV o pomenu Združenih narodov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Predsednik Danilo Türk se je udeležil mednarodnega projekta SiMUN (Slovenia International Model United Nations), prve simulacije delovanja Generalne skupščine Združenih narodov.

V nagovoru je poudaril, da so ZN edina globalna politična organizacija, zato moramo z njo ravnati skrbno. Kot je še poudaril predsednik Türk, so ZN, čeprav so izpostavljeni kritiki in pogosto previsokim pričakovanjem, kljub temu nepogrešljivi. Izpostavil je dejstvo, da gre za edini obstoječi mehanizem za pogajanja o zmanjševanju globalnega segrevanja in izpustov toplogrednih plinov.

Nagovor je predsednik republike sklenil z besedami, da nobena država v mednarodnih prizadevanjih ni sama. Pri tem je poudaril pomen tovrstnih projektov, ki omogočajo, da "skupaj razvijamo kakovost, ki bo naša mednarodna prizadevanja naredila močnejša, kar je pomembno za vse države, tudi za Slovenijo".

51 študentov iz 17 različnih držav Na simulaciji sicer sodeluje 51 študentov iz 15 evropskih držav ter Maroka in Združenih držav Amerike. Temi simulacije sta bili izbrani v skladu s prioritetami leta 2008, saj se mladi diplomati pogajajo o medkulturnem dialogu ter trgovanju z ljudmi. Njihove končne odločitve bodo izražene v dveh resolucijah Generalne skupščine.

Ne spreglejte