SiolNET. Novice Slovenija
8,91

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Policisti zaplenili 270 tisoč evrov vrednega lamborghinija

8,91

termometer

Lamborghini
Foto: Policija

V soboto, 8. maja, so slovenski policisti na mejni kontroli ujeli voznika 270 tisoč evrov vrednega lamborghinija, tip aventador coupe. Po preverjanju se je izkazalo, da vozilo nemške registrske številke iščejo nemški varnostni organi.

V soboto malo po 18. uri je na mejni prehod pripeljal 22-letni nemški državljan, z njim pa je bila v avtomobilu še 22-letna Avstrijka. Namenjena sta bila v obmorsko letovišče na Hrvaškem, vendar so policisti ob preverjanju podrobnosti vozilo zasegli.

Izkazalo se je, da 270 tisoč evrov vredno vozilo iščejo nemški varnostni organi. Nemški lastnik je namreč sprožil iskanje vozila, saj je 22-letni državljan Nemčije nekaj mesecev po lanskem avgustovskem nakupu vozila nehal plačevati obroke lizinga.

Lastnik že prevzel vozilo, voznik in sopotnica sta se vrnila s taksijem

Lamborghini Foto: Policija Policisti so po preverjanju pri nemških organih potrdili veljavnost iskanja vozila, vozniku so ga zasegli ter ga predali v hrambo sodnemu izvršitelju vse do vrnitve nemškemu lastniku. Ta se je takoj po obveščanju odzval in se dogovoril, da bo avtomobil čim prej prevzel.

Voznik in njegova sopotnica sta se po policijskem postopku na mejnem prehodu s taksijem odpravila nazaj domov v Nemčijo.

Policisti bodo zoper 22-letnega državljana Nemčije podali kazensko ovadbo na pristojno okrožno državno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja zatajitve.

Slab mesec pozneje, 4. junija, se je v Sloveniji oglasil pooblaščenec lastnika zaseženega osebnega avtomobila lamborghini aventador, vozilo so mu uspešno vrnili.

Lamborghini Foto: Policija

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin