SiolNET. Novice Slovenija
3,84

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Znane okoliščine glede dečka z opečeno nogo

3,84

termometer

Celjska bolnišnica
Ali je bilo ukrepanje pri poškodovanem dečku korektno, bo pokazal interni strokovni nadzor, ugotovitve pa naj bi bile znane že v ponedeljek. Foto: STA

Minister za zdravje Janez Poklukar je po petkovem zapletu s sprejemom otroka z opeklinami opravil razgovor z vodstvom celjske bolnišnice. Tam so mu pojasnili, da so odredili strokovni nadzor, ki bo razjasnil okoliščine. Bolnišnica je o sklepih nadzora seznanila javnost.

Na novinarski konferenci sta sodelovala v. d. strokovnega direktorja bolnišnice Radko Komadina in direktorica bolnišnice Margareta Guček Zakošek.

Izredni strokovni nadzor obravnave štiriletnega dečka z opečeno nogo, ki so mu ob prihodu na celjsko urgenco odredili hitri test na okužbo z novim koronavirusom, katerega rezultate je moral čakati 40 minut, je pokazal, da ta časovni odmik začetka obravnave ni vplival na potek zdravljenja. Pri zdravljenju ni prišlo do strokovne napake.

Čakanje na izid testa ni vplivalo na potek zdravljenja

V. d. strokovnega direktorja bolnišnice Radko Komadina je danes v izjavi medijem pojasnil, da čakanje na izid hitrega antigenskega testa ni vplivalo na potek in zdravljenje opekline. V bolnišnici pa obžalujejo, da deček ni čakal na rezultat testa v bolnišnici v primernih prostorih, ki jih imajo določene za to, da bi lahko pod medicinskim nadzorom lažje obvladovali njegovo bolečino.

Po besedah Komadine bodo po tem primeru poleg izvedenega izrednega strokovnega nadzora tudi analizirali potek zdravljenja na skupnih konferencah, opravili bodo varnostni razgovor z osebjem, ki je sodelovalo pri obravnavi, prav tako so že seznanili starše bolnika z ugotovitvami in se jim opravičili za način obravnave.

Prav tako staršem in otroku izrekajo javno opravičilo za čustvene stiske zaradi načina obravnave, ki je odstopal od predpisanega protokola, je povedal Komadina. Želijo si, da do takšnega zapleta več ne bi prišlo.

Deček moral najprej opraviti hitri test

"Dejstvo je, da mora biti nujna medicinska pomoč nudena vsem, ki jo potrebujejo, ne glede na stanje s covid-19. Še posebej pozorni moramo biti na naše najmlajše," je v izjavi za javnost zapisal minister Janez Poklukar.

Interni strokovni nadzor bo razjasnil dogajanje v Urgentnem centru Celje, potem ko je oče tja v petek popoldne pripeljal štiriletnega sina z opečeno nogo. Kot so poročali mediji, otroka v obravnavo niso želeli sprejeti brez negativnega hitrega testa, na katerega je 40 minut čakal pred urgenco.

Deček je kašljal

Po pisanju spletnega Večera je oče otroka ob prihodu v bolnišnico na formular zapisal, da sin malo kašlja, ker je bil prehlajen. Dečka so po besedah njegovega očeta v bolnišnico sprejeli šele, ko je poklical direktorico bolnišnice.

Oče opravičila ni sprejel 

Dečkov oče opravičila ne sprejema, saj je po njegovih besedah naloga zdravnikov tudi lajšanje bolečine, so poročali na Radiu Slovenija.

splošna bolnišnica celje Novice Na urgenci v Celju zaplet pri sprejemu opečenega dečka, uvedli bodo nadzor

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin