Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 3. 2017,
13.32

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

Igor Kolenc Boris Popovič Markovec Izola Koper obala

Torek, 14. 3. 2017, 13.32

6 let, 6 mesecev

Po obalni cesti med Koprom in Izolo z avtomobilom le še do ponedeljka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75
Obalna cesta | Foto Bor Slana

Foto: Bor Slana

Prihodnji ponedeljek bodo obalno cesto med Rudo na izolski strani in Krožno cesto na koprski strani zaprli za motorni promet. Takoj po zaprtju bodo na cestišču uredili kolesarsko in intervencijsko pot, obmorski pas onkraj zaščitne ograje pa bo namenjen izključno pešcem.

Od ponedeljka, 20. marca, bo pas neposredno ob morju, t. i. Parenzana, namenjen izključno pešcem, na obalni cesti pa bodo takoj po zaprtju en vozni pas uredili v kolesarsko stezo, drugega pa namenili intervencijski poti.

Poleg koles bodo lahko kolesarsko pot uporabljali tudi vozniki "petindvajsetk", vendar območje ne bo postalo nikakršen poligon, je pojasnil župan Izole Igor Kolenc. Starše je pozval, naj poskrbijo za to, da bodo njihovi otroci motorna kolesa uporabljali območju primerno. 


Preberite še:

Skozi predor Markovec brez vinjete še ta mesec


Najprej bodo uredili razsvetljavo, toaletne prostore ...

Zaprtje obalne ceste bo po mnenju koprskega župana Borisa Popoviča velik dan za celotno regijo. "Končno bomo ljudje imeli ta del naše prelepe slovenske obale," je poudaril in dodal, da bodo območje lahko namenili druženju in rekreaciji. 

Z obalnim območjem, ki sta ga občini tako pridobili, imajo veliko načrtov, vendar se jim ne mudi, saj gre za dolgoročne projekte. V prvem obdobju bodo tako uredili razsvetljavo, toaletne prostore, vodo in prhe, je pojasnil Popovič.

Obalna cesta bo zelena oaza med Izolo in Koprom. | Foto: STA , Obalna cesta bo zelena oaza med Izolo in Koprom. Foto: STA , Megalomanskih gradenj ne bo

Kolenc je zavrnil špekulacije o megalomanskih gradnjah, saj bodo sledili temu, da območje uredijo na način, ki bo ljudem omogočal čim višjo kakovost življenja. "To bo zelena oaza med obema mestoma, ne samo za prebivalce teh dveh mest, ampak za vse obiskovalce," je dodal.

Izolski župan je še navedel, da je obalno cesto v zadnjem obdobju uporabljalo le nekaj sto vozil dnevno, zato zaprtje ceste ne bo bistveno vplivalo na prometno obremenitev predora Markovec. 

Ne spreglejte