Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 1. 2013,
19.55

Osveženo pred

8 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 16. 1. 2013, 19.55

8 let, 8 mesecev

Planet TV: Vrtoglavi dobički Lekarne Ljubljana

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Javno podjetje Lekarna Ljubljana je že leta povsem tržno naravnano, od sporne kartice jabolka zvestobe do nezakonite prodaje zdravil, kar sta ugotovila že sodišče in ministrstvo za zdravje.

Na ta račun veriga lekarn ne obrne le vrtoglavih milijonov prometa, milijonski so tudi dobički, ki gredo izključno v mestno blagajno.

Jankovićeva mestna Lekarna Ljubljana naj bi imela vrtoglave dobičke, težke celo 4,5 milijona evrov – po zaslugi Jankovićevega čudežnega dečka Marka Jakliča, izumitelja tistega jabolka zvestobe, s katerim je lekarno tako rekoč prelevil v trgovino. "Ampak lekarne niso trgovine in niso bencinske postaje. Lekarne so resen posel z bolniki," je povedal prvi mož zdravstvene blagajne Samo Fakin.

Na kar je Lekarno Ljubljana posvarila protikorupcijska komisija pri poljskem zdravilu ascalcin in še šestih drugih zdravilih, ki jih je Jaklič – in to očitno brez slabe vesti – kar brez vseh pravil pripeljal v Slovenijo, nanje nalepil zeleno etiketo Lekarne Ljubljana in jih na veliko ponujal strankam s popusti. Kar je – tako sodišče – nezakonito in po mnenju ene od strank neokusno.

Nad tem je z ušesi že lani zastrigel zdravstveni minister Tomaž Gantar in v Lekarni Ljubljana, ki v Jankovićevo mestno blagajno sleherno leto navrže milijonski dobiček, opravil temeljit nadzor. Z že znano ugotovitvijo o vrsti nepravilnosti. Tato je počilo med Jankovićem in Gantarjem, epilog zgodbe pa je: primer je pod drobnogledom policije, tudi zavoljo kartice zelenega jabolka.

Ne spreglejte