Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
22. 3. 2008,
12.19

Osveženo pred

8 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 22. 3. 2008, 12.19

8 let, 6 mesecev

Peterletov volilni štab ni poravnal še za 65.000 evrov obveznosti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Ob zaprtju računa je volilnemu štabu predsedniškega kandidata Lojzeta Peterleta ostalo za 65.646 evrov neplačanih obveznosti, zato so enemu izvajalcu opravljeno storitev plačali le delno.

Kot je še navedel vodja Peterletove volilne kampanje Ivo Boscarol so stroški volilne kampanje sicer znašali 526.697 evrov.

V času kampanje niso najemali posojil

Boscarol pojasnjuje, da so poseben transakcijski račun odprli 22. februarja 2007 in ga zaprli 11. marca letos. V tem času so s prispevki 95 pravnih oseb in 46 fizičnih oseb na računu zbrali 461.051 evrov. V času kampanje niso prejeli nobenih popustov in oprostitev plačil ter niso najemali posojil, poudarja vodja volilne kampanje.

Skupni znesek prispevkov, ki presegajo trikratno povprečno bruto mesečno plačo na delavca v Sloveniji za leto 2006 je znašal 179.918 evro, prispevalo pa ga je osem fizičnih oseb ter 14 pravnih oseb, dodaja Boscarol.

Kdo vse je prispeval za volilno kampanjo?

Med fizičnimi osebami, ki so za Peterletovo volilno kampanjo prispevale več kot trikratno povprečno bruto mesečno plačo na delavca v RS za leto 2006, so Boscarol, Peterle, družina Peterle (Branka, Ožbej, Neža, Meta), Anita Struna, Klemen Žumer, Bernardo Grbec in Marinka Žumer. Med pravnimi osebami pa SO Biring skupina, podjetja Cetis-Graf, Cetis grafično podjetje, Založba Rokus, Epic, Goričane, Gostilna, pizzeria in delikatesa Ljubljana, GSA poslovno svetovanje, KD Holding, Krekova družba, KZ-FIN, Pipistrel, Vegrad Febau in Zvon ena Holding, je še navedel Boscarol.

Ne spreglejte