Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 6. 2008,
14.39

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 6. 6. 2008, 14.39

8 let, 5 mesecev

Pet poslancev bo US poslalo drugo mnenje o ZOFVI

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Pet poslancev opozicije je protestiralo zoper odločitev, da mora zakonodajno-pravna služba pripraviti novo mnenje za oceno ustavnosti ZOFVI, ki bo v skladu z mnenjem vlade.

Po besedah Majde Potrate (SD) je takšno ravnanje koalicijskih strank na sredinem odboru za kulturo, šolstvo in šport dokaz, da koalicija SDS, NSi in SLS stori vse, kar se nameni. Kljub temu bo po njenih besedah opozicija uporabila vse poti, ki so ji preostale, da bo ustavno sodišče dobilo prvotno mnenje zakonodajno-pravne službe. To pomeni, da bodo to mnenje sodišču poslali kot drugo mnenje, kar po njenih besedah zakonodaja dopušča. Kot je znano, je skupina poslancev SDS, NSi in SLS decembra 2007 na ustavno sodišče vložila zahtevo za presojo ustavnosti nekaterih členov zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja (ZOFVI).

Pred kratkim je ustavno sodišče DZ pozvalo, da lahko k pobudi poda svoje mnenje. Mnenje je v skladu z poslovnikom DZ pripravila zakonodajno-pravna služba, ki je v njem zapisala, da zahteva poslancev ni upravičena. S tem pa se na odboru za kulturo niso strinjali koalicijski poslanci, ki so službi v imenu odbora naročili, naj pripravi novo mnenje, ki mora biti vsebinsko enako mnenju vlade. Ta namreč meni, da je zahteva poslancev SDS, NSi in SLS upravičena.

Ne spreglejte