Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 10. 2013,
11.00

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Roman Jakič vojna za Slovenijo Žale

Sreda, 30. 10. 2013, 11.00

4 leta, 2 meseca

"Padli v vojni za Slovenijo zaslužni, da sami upravljamo s svojo državo"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Padli v vojni za Slovenijo si zaslužijo našo veliko hvaležnost, je ob položitvi venca k spomeniku Pomnik 1991 dejal minister za obrambo Roman Jakič.

"Verjamem, da bomo zmogli to zavedanje prenesti tudi na naše zanamce, saj so vrednote, pridobljene v vojni za Slovenijo, trajne," je dodal minister Roman Jakič. Kot je v nagovoru povedal Jakič, smo bili Slovenci ob osamosvojitveni vojni za Slovenijo leta 1991 postavljeni pred spopad, ki se mu ni bilo mogoče izogniti, če smo želeli uresničiti sanje o samostojnosti in suverenosti na svojem ozemlju.

"Vojna je zahtevala svoj tragični davek" "Čeprav so se naši osamosvojitveni borci leta 1991 borili za zaščito plebiscitarne odločitve Slovenk in Slovencev, je vojna zahtevala svoj tragični davek - življenja pripadnikov teritorialne obrambe, slovenske milice oziroma policije, civilistov in predstavnikov medijev," je dejal minister. Poudaril je, da so padli zaslužni, da živimo v svobodi in da sami upravljamo s svojo državo.

Vence so na Novih Žalah v Ljubljani poleg obrambnega ministra položili tudi minister za notranje zadeve Gregor Virant, predstavniki Koordinacije domoljubnih in veteranskih organizacij Slovenije in ljubljanski župan Zoran Janković. Prisotna je bila tudi ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Anja Kopač Mrak ter delegacija policije pod vodstvom generalnega direktorja policije Stanislava Venigerja.

Kopač Mrakova bo danes venec položila k spomeniku vsem žrtvam na Dobravi in k spomeniku talcem Maribor. Državni sekretar Boštjan Šefic ter delegacija ministrstva za notranje zadeve, policije in Združenja Sever pa so vence položili k spominski plošči v avli notranjega ministrstva. Venec pri kostnici na pokopališču v Slovenski Bistrici bo položil predsednik državnega sveta Mitja Bervar, delegaciji ministrstva za notranje zadeve in policije pa se bosta na Žalah udeležili maše v spomin padlim policistom in vojakom.

Ne spreglejte