Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 1. 2009,
8.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 15. 1. 2009, 8.19

8 let

Padavine bodo ponehale

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Sneg, ki je ponoči spet pobelil naše ceste, bo danes čez dan ponehal in popoldne se bo že delno zjasnilo. Ceste so po zagotovilih cestnih služb splužene in posipane, a vseeno previdno za volanom.

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je ceste v večjem delu Slovenije pobelil sneg. Na cestah je snežna brozga. Ceste so po zagotovilih cestnih služb splužene in posipane, akcije pa so še v teku. Priporočena je previdna in strpna vožnja. Pošljite nam fotografije vašega zasneženega kraja Promet povečan v smeri večjih mest Zaradi jutranje prometne konice je promet povečan v smeri večjih mest, na mestnih vpadnicah in v mestnih središčih. Zgoščen promet je na štajerski avtocesti od Domžal proti Šentjakobu in na cestah Medvode - Ljubljana, Škofljica - Ljubljana, Velenje - Arja vas in Ptuj - Maribor. Na Gorenjskem ceste večinoma čiste Čez noč je na Gorenjskem zapadlo le nekaj centimetrov novega snega. Vendar so bile vse ekipe zimske službe vseeno na delu, tako da so bile danes zjutraj kljub precejšnjem sredinem sneženju glavne ceste v regiji skoraj kopne. Manjše težave imajo vozniki le še na lokalnih cestah.

Močna burja v Vipavski dolini ovira promet V Vipavski dolini je zaradi burje med Ajdovščino in Podnanosom prepovedan promet za kamp - prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osem ton.

Čez prelaze z verigami Prelaz Vršič je zaprt, na Ljubelju so na avstrijski strani obvezne verige, prelaz Korensko sedlo je prevozen z verigami, prelaz Jezersko pa je za zaprt za tovorna vozila in avtobuse na avstrijski strani.

Glavne ceste v Posavju očiščene in prevozne Preko noči je v Novem mestu zapadlo 8 centimetrov snega, na območju Krško pa še rahlo sneži. Tamkajšnje glavne ceste so očiščene in prevozne.

Popoldne se bo zjasnilo

Danes bo oblačno, zjutraj bodo še padavine, ki pa bodo čez dan ponehale. Popoldne se bo delno zjasnilo. Burja na Primorskem bo dopoldne ponehala.

Jutri bo dopoldne delno jasno, ponekod po nižinah bo megla. Popoldne se bo v vzhodni in osrednji Sloveniji pooblačilo. Na Primorskem bo zvečer spet začela pihati šibka do zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -4 do -9, na Primorskem okoli 0, najvišje dnevne od -3 do 0, na Primorskem do 9 stopinj Celzija.

Fotoutrinki naših bralcev

Ne spreglejte