Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
10. 3. 2008,
12.10

Osveženo pred

8 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Ponedeljek, 10. 3. 2008, 12.10

8 let, 6 mesecev

Otroški parlamentarci o zabavi in prostem času

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Na 18. nacionalnem otroškem parlamentu predstavniki osnovnošolcev iz vse Slovenije razpravljajo o zabavi in prostem času mladih.

Otroške parlamentarce je najprej nagovoril predsednik DZ Cukjati. Ta je ocenil, da je človek vedno razpet med nalogami in prostim časom, pri tem pa meje med enimi in drugim niso črno-bele. Bistveno je po njegovem to, da "je sredi vsega tega, kar označuje človekovo življenje, pa človek sam". Tako je potrebno v življenju izbirati take naloge in zadolžitve, ki človeka ne bodo strle, človek pa po drugi strani niti "ne sme izbirati zabave oziroma takih vsebin prostega časa, da bi človeka zmlele".

Hočevar: Prosti čas mora biti ustrezno razporejen

Prosti čas mora biti ustrezno razporejen in ga je treba imeti tudi v ustrezni meri na razpolago, je mladim povedal Franc Hočevar. Ta je opozoril na pomen zabave, "kajti znotraj nje se učimo življenja, odnosov ter spoznavamo nove vsebine". Ta spoznanja lahko predstavljajo pomembno popotnico za življenje, saj "znati se zabavati pomeni znati živeti, in to na pravilen način," je poudaril predsednik zveze prijateljev mladine.

Mlade je v imenu ameriškega veleposlaništva, ki soorganizira dogodek, pozdravila tudi začasna odpravnica poslov ZDA Maryruth Coleman. Visoka gostja je mlade spodbudila, naj vztrajajo v svoji predanosti izboljšati skupnost, v kateri živijo. "Vaša država potrebuje vaše ideje, vašo energijo in vašo predanost," je dodala.

V nadaljevanju bodo udeleženci otroškega parlamenta opravili delo po skupinah, popoldne pa bodo zaključili svoje delo s sklepnim plenarnim zasedanjem.

Ne spreglejte