Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Sreda,
27. 12. 2023,
16.45

Osveženo pred

4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,31

Natisni članek

orožje vrhovno sodišče Miodrag Đorđević

Sreda, 27. 12. 2023, 16.45

4 mesece

Šef vrhovnega sodišča bo umaknil sporno orožje

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,31
Miodrag Đorđević | Miodrag Đorđević po zagotovilih vrhovnega sodišča v lasti nima nobenega "pravega" orožja. | Foto Ana Kovač

Miodrag Đorđević po zagotovilih vrhovnega sodišča v lasti nima nobenega "pravega" orožja.

Foto: Ana Kovač

Predsednik vrhovnega sodišča Miodrag Đorđević je po kritičnem odzivu sodnega sveta na fotografijo njegove delovne mize, na kateri je imel med drugim razstavljeno repliko revolverja colt, napovedal, da bo orožje umaknil.

"Razkazovanje orožja - čeprav gre za repliko - in drugih predmetov, ki jasno simbolizirajo nasilje ter zato v javnosti vzbujajo nelagodje, v uradnih prostorih, v katerih sodnik opravlja svojo funkcijo, ni primerno," je sodni svet v odzivu na fotografijo, ki je bila pred približno tremi tedni objavljena v Dnevnikovem intervjuju s predsednikom Vrhovnega sodišča Miodragom Đorđevićem, odločil na seji prejšnji četrtek.

Sklep je podprlo sedem članov sodnega sveta, proti sta bila Emil Zakonjšek in Milan Petek. Predsednik vrhovnega sodišča je danes za medij N1 napovedal, da bo orožje s svoje mize odstranil.

Po tem, ko je fotografija Miodraga Đorđevića, na kateri je bil dobro viden revolver colt, na družbenih omrežjih dvignila nemalo prahu, so se oglasili na vrhovnem sodišču in pojasnili, da gre za repliko.

"Kot je predsednik vrhovnega sodišča že večkrat omenil, gre za repliko, verno kopijo, ki pa ne deluje. Na mizi jo ima že dve desetletji kot spomin na izobraževanje v ZDA, kjer je repliko tudi dobil. Sicer pa predsednik sodišča ne zagovarja oboroževanja, nošnje orožja in ne podpira nobene vrste nasilja ter je vselej, kot tudi pritiče funkciji sodnika, za mirno reševanje sporov," so za Siol.net sporočili z vrhovnega sodišča.

Dodali so, da predsednik vrhovnega sodišča v lasti sicer nima nobenega "pravega" orožja.

Ne spreglejte