Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 10. 2024,
7.41

Osveženo pred

3 ure, 24 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

Natisni članek

varnost ogrevanje kurjenje požarna varnost gasilci

Torek, 1. 10. 2024, 7.41

3 ure, 24 minut

Oktober je mesec požarne varnosti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,10
Gasilska brigada Ljubljana gasilci | Oktober je mesec, ko na Upravi za zaščito in reševanje skupaj z Gasilsko zvezo Slovenije, Združenjem slovenskih poklicnih gasilcev in Slovenskim združenjem za požarno varstvo osveščajo prebivalce o pomenu požarne varnosti. Na fotografiji gasilci Gasilske brigade Ljubljana na intervenciji.  | Foto Gasilska brigada Ljubljana

Oktober je mesec, ko na Upravi za zaščito in reševanje skupaj z Gasilsko zvezo Slovenije, Združenjem slovenskih poklicnih gasilcev in Slovenskim združenjem za požarno varstvo osveščajo prebivalce o pomenu požarne varnosti. Na fotografiji gasilci Gasilske brigade Ljubljana na intervenciji.

Foto: Gasilska brigada Ljubljana

Oktober je namenjen osveščanju o pomenu požarne varnosti. Več institucij prebivalce s sloganom Požarna varnost – bodi pripravljen, bodi varen opozarja na pomen preprečevanja požarov v domačem okolju. Spodbujajo tudi k razmisleku o možnih vzrokih za požare, preventivnih ukrepih in pravilnem ravnanju ob požaru.

Za varnost so ključne preventivne aktivnosti, je poudaril generalni direktor uprave za zaščito in reševanje Leon Behin. Oktobra bodo zato potekale številne aktivnosti v okviru kampanje, s poudarkom na varnosti pri sončnih elektrarnah, so sporočili z uprave za zaščito in reševanje.

Poveljnik Gasilske zveze Slovenije Zvonko Glažar je napovedal, da bodo ta mesec za javnost odprli vrata gasilskih domov. Obiskujejo tudi šole in vrtce ter osveščajo mlade in starejše o varnostnih ukrepih.

Predsednik komisije za preventivo pri združenju slovenskih poklicnih gasilcev Luka Piko pa je poudaril, da je hitro in organizirano ukrepanje ob začetnem požaru ključnega pomena.

Po besedah predsednika upravnega odbora pri Slovenskem združenju za požarno varstvo Aleša Juga so najpogostejša tveganja za požare povezana s stanovanjskimi in poslovnimi stavbami, zlasti ob začetku kurilne sezone, ko je ključna skrb za čiščenje kurilnih naprav in požarno preventivo. "Žal vsako leto še vedno beležimo smrtne žrtve zaradi tovrstnih požarov," je dejal.

Bojan Kumer
Novice Kumer: Za zimo kaže na zanesljivo oskrbo s plinom
Drva
Novice Začenja se nova kurilna sezona: tega ne smete pozabiti
elektrika omrežnina
Novice Pravičnejši obračun omrežnine? Merjenje na 15 minut.
Ne spreglejte