Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
11. 6. 2008,
18.50

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 11. 6. 2008, 18.50

8 let, 5 mesecev

Odbor za delo podprl predlog zakona o enkratnem pokojninskem dodatku

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Parlamentarni odbor za delo je na nujni seji podprl predlog zakona o enkratnem pokojninskem dodatku, ki ga je v proceduro vložila vlada.

Kot je povedala državna sekretarka na ministrstvu za delo Romana Tomc, je namen dodatka izboljšanje materialnega položaja upokojencev z najnižjimi dohodki. Dodatek naj bi avgusta prejelo okoli 250.000 upokojencev.

Opozicija: Predlog za dodatek je nepravičen Opozicijski in koalicijski poslanci so predlog zakona podprli, čeprav so imeli opozicijski poslanci zoper njega nekaj pripomb. Menili so namreč, da je predlog za dodatek nepravičen. Po njihovem bi morali namreč tovrstni dodatek prejeti vsi tisti državljani, ki imajo nizke dohodke in jih je inflacija najbolj prizadela, ne le upokojenci.

PS SD: Vlada ne podpira usklajevanja pokojnin z rastjo plač Vodja poslanske skupine SD Miran Potrč je vložil amandma k predlogu zakona o enkratnem pokojninskem dodatku, s katerim bi, ob enkratnem pokojninskem dodatku najbolj ogroženim, tudi vsem upokojencem zagotovili popravo krivic in povečanje pokojnin za dva odstotka. Vlada in največje vladne stranke so temu predlogu nasprotovale, poudarja Potrč.

Usklajevanje pokojnin s plačami je bilo odvisno od predvolilnega dogovora Kot je sporočil Potrč, je poslanska skupina Socialnih demokratov po zavrnitvi avtentične razlage 150. člena pokojninskega zakona nedavno pozvala vlado, da ob sprejemu zakona, ki bo omogočil enkratni draginjski dodatek najbolj ogroženim upokojencem, predlaga tudi enkratno izjemno povečanje pokojnin za razliko, ki izhaja iz usklajevanja z bruto namesto z neto plačami.

Usklajevanje pokojnin s plačami je bilo torej odvisno od predvolilnega dogovora predsednika vlade in DeSUS, meni Potrč in dodaja, da večina lahko prihodnji teden odloči drugače.

Ne spreglejte