Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 6. 2013,
10.25

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Ponedeljek, 3. 6. 2013, 10.25

8 let, 5 mesecev

Novakova: Sodišče mora v zadevi Patria razsojati na podlagi trdnih dokazov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Slovensko sodstvo mora v zadevi Patria, kakor tudi v drugih sodnih zadevah, razsojati na podlagi trdno stoječih dokazov po zakonu, strokovno in pravično, meni predsednica NSi Ljudmila Novak.

Pred zakonom moramo biti vsi državljani enaki, je v sporočilu za javnost še zapisala Novakova. Slovensko sodstvo in tožilstvo v domači in tudi v mednarodni javnosti po njenem prepričanju ne uživata velikega zaupanja. V zadevi Patria, v kateri je med obtoženimi tudi vodja opozicije in nekdanji predsednik vlade Janeza Janša, pa, kot poudarja, ne sme biti nobenega dvoma v pravičnost in zakonitost razsodbe.

Zato mora odločanje "stati" oziroma temeljiti na trdnih dokazih, sicer bo to še ena blamaža slovenskih sodišč in tožilstva, ki bo odmevala tudi daleč preko slovenskih meja, Slovence pa bo še bolj sprla in razdelila ter resno ogrozila demokracijo v Sloveniji, meni Novakova.

Kot je še dodala, po njenem prepričanju "v ozadju sicer stoji velika želja po obsodbi in zaprtju predsednika največje opozicijske stranke, ki pa ne more in ne sme nadomestiti verodostojnih dokazov, ki bi potrdili očitana mu dejanja".

Ne spreglejte