SiolNET. Novice Slovenija
0,96

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Novi datum za koncert Thompsona ni bil prijavljen ob pravem času

0,96

termometer

Marko Perković Thompson
"Maribor si koncert zasluži," pravi Mark Perković - Thompson. Foto: Reuters

Organizator pred tremi leti prepovedanega koncerta kontroverznega hrvaškega pevca Marka Perkovića - Thompsona v tridnevnem roku očitno novega datuma ni prijavil policiji. Na Policijski upravi Maribor informacije niso uradno potrdili, je pa to razvidno s seznama prijavljenih javnih prireditev in shodov v Sloveniji na spletni strani eUprave.

Marko Perković Thompson Novice V Splitu ob obletnici operacije Nevihta koncert Thompsona

Kot so za STA pojasnili na mariborski policijski upravi, policija po zakonu o organiziranosti in delu v policiji javnost obvešča o zadevah s svojega delovnega področja, če s tem ne škodi svojemu delu ali upravičenim koristim drugih. Na vprašanje, ki se nanaša na konkretno osebo, zato zaradi določil zakona o varstvu osebnih podatkov ne morejo odgovoriti, piše STA.

Upravna enota o prijavi novega koncerta nima podatkov

Na Upravni enoti Maribor, kjer so leta 2017 na predlog Policijske postaje Maribor I, z odločbo prepovedali za 20. maj načrtovani koncert v Festivalni dvorani Lent, z informacijo o morebitni prijavi novega datuma omenjenega koncerta ne razpolagajo. Načelnik Srečko Đurov je STA za pridobitev podatka napotil na omenjeno policijsko postajo.

Đurov je v ponedeljek sicer pojasnil, da je imela upravna enota, tako kot mariborska policijska postaja, v primeru prijave novega datuma v treh dneh, zvezane roke, saj je odločba notranjega ministrstva ustavila postopek izpred treh let. Organizator koncerta je imel možnost v tem roku, ki se je iztekel danes opolnoči, predlagati novi datum. Če bi to storil, niti policija niti upravna enota izvedbe dogodka ne bi mogli več preprečiti.

Marko Perković Thompson Novice Thompsonova ekipa: Prepoved koncerta je žalitev za Hrvaško

Izvedba ponovno odvisna od policije

Ker organizator očitno tega ni storil, lahko pozneje znova prijavi prireditev, a bo takrat policija lahko znova odločala o tem, ali bo šla znova v predlog prepovedi koncerta ali pa ga bo glede na že izdano odločbo dovolila, poroča STA.

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs, ki se mu zaradi omenjene odločbe obeta interpelacija, je že v ponedeljek razpolagal z neuradno informacijo, da Thompson tega koncerta ne želi izvesti. Medtem je organizator Milan Trol za Reporter povedal, da spoštuje predpise in ukrepe glede covida-19, zato še ne more napovedati datuma koncerta. O terminih novih koncertov bo obvestil javnost takoj, ko bodo to dopuščale okoliščine.

Ob tem je za Reporter še poudaril, da so njegovi koncerti vedno bili in bodo skladni s predpisi, zato ustaške ali katerekoli druge sporne ikonografije na koncertih nikoli niso in je tudi ne bodo dovolili.

Marko Perković Thompson Novice Thompson po zeleni luči: Odločitev o prepovedi je bila politično motivirana

Thompson: Slovenija si koncert zasluži!

Hrvaški pevec pa je po pisanju istega časnika preko svojega menedžerja sporočil, da kljub sedanji odločitvi slovenskih oblasti v Mariboru v bližnji prihodnosti koncerta zaradi razmer z novim koronavirusom ne more organizirati. Njegova ekipa je sicer prepričana, da si mesto in Slovenija zaslužita, da glasbenik izvede koncert in dokaže neutemeljenost napadov nanj.

Proti njegovemu koncertu so se zadnje dni izrekle različne organizacije, med njimi Zveza združenj borcev (ZZB) za vrednote NOB, Zveza Srbov Slovenije, številni znani Mariborčani pa so spisali peticijo proti koncertu. Pevec pa je ostal tudi brez predvidene dvorane, saj je mestni svetnik Stojan Auer organizatorju sporočil, da koncerta v Festivalni dvorani, katero upravlja, ne bo, še navaja STA.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin