Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
19. 5. 2008,
19.50

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Ponedeljek, 19. 5. 2008, 19.50

8 let, 5 mesecev

Njavro: Repovž se je v Odmevih zlagal

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Na Finskem so zaradi suma podkupovanja aretirali še tretjega uslužbenca Patrie. Darko Njavro pa se je odzval na izjave urednika Mladine v petkovih Odmevih.

Darko Njavro je v sporočilu za javnost zapisal, da se je urednik Mladine Grega Repovž v petkovih Odmevih na TV Slovenija zlagal "o tem, kje sem bil in zakaj sem lahko oz. kje ne smem biti". Njavro je še poudaril, da Repovž še vedno ne ve, "kje sem zaposlen in kaj delam". Repovž je namreč dejal, da je Njavro zaposlen na Slovenskih železnicah. "Novinarji napišejo tisto laž, ki jim takrat ustreza" "To, da kot urednik tednika, ki me je v desetih letih omenjal vseskozi in o meni trosil neresnice, še vedno ne ve, kje sem zaposlen in kaj delam, me niti ne čudi. Njegovi novinarji pač ne znajo poklicati ali drugače preveriti informacije, temveč napišejo tisto laž, ki jim takrat ustreza," je zapisal Njavro.

Tako so se norčevali iz moje izobrazbe, kjer so navajali poklice, ki jih nisem opravljal niti se za njih šolal, je pojasnil Njavro. "Vedno znova navajajo, da sem zaposlen na Slovenskih železnicah (SŽ) in odgovoren za varnost in nekaj podobnega, kar tudi ni res," je dodal. "Tako se je v petek širši javnosti zlagal tudi Gregor Repovž, ko je razpredal o tem, kje sem bil in zakaj sem lahko oz. kje ne smem biti. Ker meni niso starši 'uredili' službe ali mi dali 200.000 evrov, da bi si kupil kje kakšen delež v podjetju, si moram plačo zaslužiti," je poudaril.

Njavro: Delam v komerciali hčerinske družbe SŽ Njavro je še pojasnil, da dela v komerciali hčerinske družbe SŽ, ki zaposluje slabih 800 ljudi. Po njegovih besedah se ukvarjajo s storitvami - kot so med drugim čiščenje prostorov, zaključna dela v gradbeništvu, mehanične storitve, urejanje okolja, čiščenje vlakov, varovanje in upravljanje parkirišč - in izdelavo palet, in obešalnikov ter s svečarstvom in distribucijo.

"Kacinovi komentarji so navadno mlatenje slame" Dodal je, da je treba veliko komunicirati z ljudmi, da bi na trgu prodal storitev ali izdelek. "Tako sem komuniciral z mnogimi direktorji, namestniki, pomočniki, komercialisti in referenti," je poudaril Njavro in pojasnil, da se zato komentarji Jelka Kacina, da naj bi obiskoval direktorje in jim grozil, "navadno mlatenje slame".

Njavro je tudi prepričan, da bi moral biti Repovž kot urednik in novinar vsaj nekoliko pripravljen, "ne pa da zopet laže prek ekranov".

Ne spreglejte