Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 4. 2011,
7.19

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 11. 4. 2011, 7.19

8 let, 3 mesece

"Nič manj nisi moški, če piješ za žejo vodo"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Pod novicami na portalu siol.net se nabere na stotine bolj ali manj tehtnih komentarjev bralcev. Izbrali smo nekaj takšnih, ki so pritegnili našo pozornost.

Statistike kažejo, da uživanje alkohola med Slovenci pada, zaskrbljujoče pa je, da je prekomernega popivanja vse več med mladimi.

LoiS (8. 4. 2011 20:09:56) vsak ve, še 5letni froci to vejo, kakšne so posledice alkohola! vsak naj SAM nosi posledice! da mi gre to na živce mater, sj sam pije, nihče ga ne sili.

Zasavc.rr (8. 4. 2011 20:52:50) Vsi pa začnejo s pivom za žejo, tega nikoli nisem razumel, ker voda garant bolj odžeja in nič manj nisi moški, če piješ za žejo vodo. Da moraš zaradi drugih piti, ker je to pri nas super in ohtersploh pa je itak mimo. Alkohol spremeni človeka enako, kot trda droga, škoda, da si zatiskamo oči pred tem. Da ne govorimo o poškodbah in boleznih zaradi alkohola. Otroci vidijo starše in potem počnejo enako, krog nekvalitetnega in bolečega življenja je sklenjen. PREVELIKA TOLERANCA, alko ni kul.

Dr.Skovčan (8. 4. 2011 21:23:54) Ja se kr strinjam s tabo Zasavc ... jaz sem sklenil pred enim mesecem in pol, da ne bom več pil alkohola-najmanj teh 40 dni oziroma čim dlje kot bom lahko zdržal. Moram priznati, da mi je šlo v prvih dveh tednih kar za nohte, saj so se vsi čudili v vseh oštarijah me čudno gledali ter zasmehovali, ker nisem več pariral z njimi v pivah in vinu .. ni blo lahko ..kadar pa se tudi tvoja okolica navadi, da ne piješ alk. in to upošteva si že na dobri poti da opustiš to pi2darijo ...

V Sloveniji se je čas, ki ga moški namenjajo gospodinjskim opravilom in skrbi za družino, povečal, vendar ženske temu še vedno namenijo veliko več časa kot moški.

HOW HOW 007(10. 4. 2011 09:42:33) Se sprašujem v kolikšni meri to drži,ker slovenski moški dela v povprečju bistveno več in dlje časa,če seveda ima delo.Tisti ki se po 12 urah privleče domov ne vem koliko se posveti družini,ne da se nebi hotel.Ko sem bil jaz doma sem tudi kuhal in pospravljal in dobesedno ugotovil kakšen dar so otroci in kaj vse vedo,vedno sem jih nosil v srcu,toda otrok ne ve da v Berlinu misliš na njega.Sedaj poizkušam ohraniti vzpostavljen stik.Vsem otrokom vse lepo in dobro želim,staršem pa potrpljenja!

Matej (10. 4. 2011 10:40:41) Sam menim, da ni pomembna količina preživetega časa z otroci, marveč kvaliteta preživetega časa, kaj ima otrok od starša ki je doma, pa ne počneta nič skupaj, zelo MALO, kaj ima otrok od očeta ki dela od 6 do 18 ure, ali pa od 8 do 16 ure in pride domov, se posveti otroku v polni meri, s tem prežene stres iz službe in se sprosti, OTROK, pa ima veliko več. Res pa imaš prav howhow007, ko praviš, kako naj otrok razume tvojo odsotnost, ampak verjami da občuti tvojo toplino

iskra (10. 4. 2011 11:51:43) Posvečanje družini ni samo previjanje, pranje posode...popolnoma logično je, da se mama več ukvarja z otroci, če oče dela še dopolnilno za dobrobit družine...in popolnoma logično je, da je lahko tudi obratno. Problem nastane takrat, ko ta druga varianta ni logična!

Ne spreglejte