SiolNET. Novice Slovenija
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nemškemu državljanu na Jelšanah zasegli prepovedane anabolike

1

termometer

Konec januarja so 61-letnemu državljanu Nemčije na mejnem prehodu Jelšane pri pregledu prtljage zasegli prepovedane anabolike.

28. januarja zvečer je na mejni prehod Jelšane iz Republike Hrvaške kot potnik na avtobusu pripotoval 61-letni državljan Nemčije. Pri pregledu potnikov in prtljage je mejni policist pri njemu v potovalni torbi odkril 120 originalno pakiranih škatlic z napisom Testosteron depo, proizvajalca Galenika iz Beograd. Pri podrobnem pregledu je bilo ugotovljeno, da je v škatlicah dejansko 600 ampul po 1 ml anaboličnega androgenega steroida "testosteron", ki je po Zakonu o ratifikaciji mednarodne konvencije proti uporabi nedovoljenih snovi v športu uvrščen na seznam prepovedanih prepovedanih drog v športu – anabolični agensi.

Sum, da je anabolike hotel prodati na črnem trgu V nadaljevanju so policisti ugotovili, da je osumljeni ampule kupil v Srbiji za 773 EUR in jih skušal pretihotapiti v Nemčijo. Zaradi suma, da je skušal anabolične androgene pretihotapiti v Nemčijo z namenom nadaljnje prodaje na črnem trgu, so mu odvzeli prostost.

Zdaj v priporu 61-letni državljan Nemčije je bil s kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja neupravične proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenjimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog priveden pred preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Koper, ki je zoper njega odredil pripor.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin