Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 6. 2008,
17.00

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Ponedeljek, 16. 6. 2008, 17.00

8 let, 5 mesecev

Mors na račun podjetja Trilogija pomotoma nakazal okoli 625.000 evrov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Ministrstvo za obrambo (Mors) je zaradi računovodske napake pomotoma nakazalo na podjetje Trilogija okoli 600.000 evrov, piše časopis Žurnal.

Po navedbah časopisa je lastnik podjetja Vladimir Barta skupaj z denarjem izginil neznano kam. Obrambno ministrstvo pričakuje, da bo podjetje pomotoma nakazani znesek 625.566 evrov takoj in v celoti vrnilo. Ministrstvo za obrambo je po navedbah časopisa 1380 kvadratnih metrov kletnih prostorov stavbe v nekdanji vojašnici v mariborskem Melju leta 1992 dal v najem družbi Trilogiji, ki je v njem uredila nočni klub. Novembra lani pa so se na Morsu odločili za njihovo prodajo, pri čemer je obrambno ministrstvo priznalo Trilogiji 600 tisoč evrov vlaganj v prostore, ki so bili ocenjeni na milijon evrov, piše Žurnal.

Klet je Barta odkupil po znižani vrednosti, ministrstvo pa mu je zaradi računovodske napake nakazalo še 600 tisoč evrov, navaja časopis.

Ministrstvo za obrambo pa je v sporočilu za javnost zapisalo, da je že vzpostavilo stik s podjetjem Trilogija. Mors pričakuje, da bo omenjeno podjetje pomotoma nakazani znesek takoj in v celoti vrnilo.

"Minister za obrambo Karl Erjavec je glede tega odredil interno preiskavo, s katero se bo ugotovilo, kako se je napaka zgodila in kdo je zanjo odgovoren," so pojasnili na ministrstvu. Na podlagi preiskave bodo sprejeti tudi ustrezni ukrepi, še piše v sporočilu.

Ne spreglejte