SiolNET. Novice Slovenija
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Merkel: Janša je velik Evropejec (video)

1

termometer

Pred začetkom uradne volilne kampanje je Slovensko demokratsko stranko (SDS) in njenega predsednika Janeza Janšo podprla Evropska ljudska stranka (EPP).

Na nedavnem srečanju predstavnikov institucij Evropske unije in strank iz družine Evropske ljudske stranke je SDS prejela široko podporo za svoj program, s katerim bo nastopila na letošnjih parlamentarnih volivah, so zapisali v stranki in dodali, da so Janši izrazili podporo številni predsedniki vlad in držav ter strank iz družine Evropske ljudske stranke. Nemška kanclerka Angela Merkel je ob tem dejala, da prav posebej podpira Janeza Janšo. "Želim si, da bi bil uspešen v volilni kampanji. Janez Janša je popeljal Slovenijo v evro-območje in je velik Evropejec, zato mu želim veliko uspeha in energije v volilni kampanji," je dejala.

Stranko SDS je podprl tudi vodja francoske delegacije pri Evropski ljudski stranki v Evropskem parlamentu, Jean-Pierre Audy. V videonagovoru je med drugim dejal, da "v času gospodarske in finančne krize potrebujemo odločno vodstvo, izjemne ideje in učinkovite ukrepe." Kot so zapisali v SDS, je Jean-Pierre Audy izpostavil, da na volitvah podpira SDS in njenega predsednika Janšo, volivke in volivce pa vabi, "da se mi pri podpori pridružite".

Kot je znano, je pred kratkim Janšo in SDS podprl tudi vodja poslanske skupine Evropske ljudske stranke v Evropskem parlamentu, Joseph Daul. Daul je dejal, da Janši "zaupajo, da bo Slovenijo ponovno popeljal do stabilnosti, rasti in blagostanja".

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin