Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 4. 2010,
13.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 1. 4. 2010, 13.31

8 let

Mariničeva komisija prekinila nujno sejo o Kosu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Komisija DZ je po dobri uri razprave prekinila nujno sejo, na kateri je obravnavala domnevno nevestno delo predsednika Komisije za preprečevanje korupcije Draga Kosa.

Marinič je sejo prekinil, ker je kot predsednik komisije ocenil, da je pred sejo predloženi Kosov odgovor vsebinsko tako pomemben, da se morajo z njim seznaniti tudi poslanske skupine. Takoj, ko bodo te to storile, bo komisija nadaljevala z nujno sejo, je povedal Marinič. Kosovega odgovora Marinič, kot je dejal, še ni utegnil preučiti, zato še ne pozna njegove vsebine. V nadaljevanju je komisija prešla še na pred časom prekinjeno redno sejo, na kateri je obravnavala redno trimesečno poročilo, ki ji ga je bila po zakonu dolžna pošiljati Kosova komisija. Pri tem je komisija danes sklenila, da bo dve prijavi, ki ji je prejela, v obravnavo odstopila Kosovi komisiji, je še povedal Marinič.

Posedel ogorčen nad prekinitvijo Poslanec Alojz Posedel (Zares) je v imenu treh koalicijskih članov komisije v izjavi za medije izrazil ogorčenje nad prekinitvijo seje. Po njegovem gre zgolj za manever, ki bo "pustil zadevo odprto, namesto da bi o njej danes odločili". Sam sicer meni, da ni izpolnjen nobeden od pogojev za razrešitev Kosa.

"Marinič je v konfliktu interesov" Moti ga tudi, ker se Marinič ni želel izločiti iz seje, kot so to že v sredo zahtevali trije koalicijski člani komisije. Prepričani so namreč, da je Marinič v konfliktu interesov, saj je v "odprtem postopku" zaradi zadeve, v kateri je Kosova komisija ugotovila sum korupcije.

Kos: Nobeden od očitkov ne drži Drago Kos je povedal, da je v odgovoru, ki ga je predstavil na komisiji, jasno pokazal in dokazal, da nobeden od očitkov, ki jih nanj naslavlja SDS, ne drži, "na koncu pa sem dodal še ugotovitev, da tudi če bi bilo vse res, kar mi očitajo, moje nevestno delo po zakonu o preprečevanju korupcije, ne more biti razlog za razrešitev".

Kos: Razlogi za zamudo so praktične narave Pojasnil je tudi, zakaj je komisija nezdružljivost funkcij Romane Jordan Cizelj ugotovila šele po petih letih. "Na komisiji letno obravnavamo okoli 5000 premoženjskih prijav ali njenih dopolnitev, imamo pa le šest javnih uslužbencev, štiri funkcionarje in tajnico. To pomeni, da vseh teh dokumentov ne moremo preveriti v podrobnosti in da so razlogi za zamudo predvsem praktične narave," je še dejal.

Ne spreglejte