Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 2. 2018,
15.41

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Četrtek, 1. 2. 2018, 15.41

6 let, 2 meseca

Brezplačna objava

Lidlu Slovenija že 2. zapored prestižno priznanje Top Employer za odlične kadrovske prakse

Oglasno sporočilo
Lidl Slovenija

Mednarodna neodvisna ustanova Top Employers Institute je Lidlu Slovenija podelila certifikata Top Employer Slovenija 2018 in Top Employer Europe 2018. Certifikata je Lidl Slovenija prejel že drugič zapored, in sicer za odlične kadrovske prakse in razvojne programe za zaposlene ter za skrb za pozitivno in prijetno delovno okolje.

Lidl Slovenija si je lani kot prvi trgovec v Sloveniji prislužil certifikat Top Employer za odličnost kadrovskih praks, letos pa uspeh ponovil. Top Employers Institute v okviru izjemno strogega in podrobnega postopka certificiranja vsako leto nagradi tista podjetja, ki s svojimi izjemnimi kadrovskimi praksami in usmerjenostjo k svojim zaposlenim v svetovnem merilu izstopajo med delodajalci.

"Naziv Top Employer potrjuje, da v Lidlu Slovenija ustvarjamo odlične pogoje za zaposlene, izvajamo inovativne projekte za razvoj sodelavcev in negujemo kulturo, ki temelji na skupnih vrednotah in povezanosti Lidlove ekipe. Na svetovni ravni je takšnih podjetij le nekaj več kot 1.200, zato smo še posebej veseli, da spadamo mednje. Gre za dolgotrajen proces dokazovanja, da na dolgi rok izvajamo dobre kadrovske prakse. Ponosni smo na nagrado in na svoje ekipe, ki uresničujejo strategijo razvoja podjetja in so temelj uspešnosti," je povedal generalni direktor Lidla Slovenija Gregor Kosi.

Lidl Slovenija | Foto:

Razvoj zaposlenih prioriteta

Že lani se je v okviru certificiranja pokazalo, da na področju razvoja kadrov in poštene obravnave zaposlenih Lidl Slovenija nadpovprečno izstopa. Še posebej so bili pohvaljeni za odlične programe razvoja kompetenc zaposlenih, prepoznavanje talentov v podjetju z načrtovanjem razvojih aktivnosti ter enotne usmeritve vodenja, ki spodbujajo vodje, da v središče postavljajo skupni uspeh in ga prenesejo na sodelavce. Poleg tega skrbijo za stalen razvoj kompetenc zaposlenih in njihovo opolnomočenje na različnih delovnih mestih: "Zaposleni imajo različne možnosti razvoja karierne poti: od menjave delovnega mesta s kolegom iz tujine, usposabljanja v tujini, jezikovnih tečajev do tudi nacionalnih in mednarodnih razvojnih programov," poudarja Lea Tkalec, vodja kadrovskega področja v Lidlu Slovenija.

Lidl Slovenija | Foto:

Stimulativno plačilo in pošteni delovni pogoji

V Lidlu Slovenija, ki trenutno zaposluje več kot 1.500 ljudi, z razvojnimi programi in drugimi kadrovskimi projekti skrbijo za dobro počutje na delovnem mestu. Plačilo v Lidlu Slovenija je stimulativno in višje od povprečja v trgovinski panogi. Od 1. marca 2016 podjetje za svoje zaposlene vplačuje premije v 2. pokojninski steber, božičnica je prav tako stalnica, regres pa izplačajo vsako leto junija.

Lidl Slovenija | Foto:

Številni projekti Lidla Slovenija za dobro počutje na delovnem mestu

V Lidlu Slovenija za zaposlene in njihove družine že od leta 2014 izvajajo več kot 20 ukrepov in projektov za lažje usklajevanje delovnega in zasebnega življenja. Vse te aktivnosti so zbrane v okviru projekta Družini prijazno podjetje, za katerega so ravno konec preteklega leta prejeli polni (modri) certifikat.

Več o certificiranju Top Employer in dobrih praksah Lidla Slovenija na kadrovskem področju

Certificiranje Top Employer: zahtevna metoda ocenjevanja kadrovskih projektov in strategij

Top Employers Institute podeljuje certifikat Top Employer z uporabo izredno dodelane večstopenjske ocenjevalne metode in eksternega preverjanja (audita) vseh kadrovskih projektov in strategij, ki jih podjetje izvaja. Področja, ki jih certificiranje zajema, so: strategija za razvoj talentov, načrtovanje nasledstev, razvoj vodij, upravljanje delovne uspešnosti, načrtovanje kariere in nasledstev, sistem nagrajevanja, usposabljanje ter razvoj, integracija novih sodelavcev in kultura v podjetju.

Certificiranje za Top Employer se izvaja v 116 državah, trenutno pa ima ta certifikat nekaj več kot 1.200 podjetij na svetu.

Možnosti napredovanja v Lidlu Slovenija

V Lidlu Slovenija s strategijo upravljanja talentov (Talent Management) skrbijo za stalen razvoj kompetenc zaposlenih in njihovo opolnomočenje na različnih delovnih mestih. Zaposleni imajo različne možnosti razvoja karierne poti: od menjave delovnega mesta s kolegom iz tujine, usposabljanja v tujini, jezikovnih tečajev do tudi nacionalnih in mednarodnih razvojnih programov. V Lidlu Slovenija imajo tudi primere, ko so sodelavci začeli kot prodajalci, zdaj pa so v upravi, regionalni vodje prodaje ali v kakšnem strokovnem oddelku. Na ravni skupine so tudi primeri, ko so prodajalci napredovali vse do položaja generalnega direktorja.

V Lidlu Slovenija so uvedli tudi program za podporo žensk pri prehodu na vodstvene položaje, sodelavcem v prodaji pa je na voljo e-portal za učenje in spremljanje razvojnega napredka, ki je postal sestavni del kulture učenja na delovnem mestu.

Ukrepi za sodelavce in njihove družinske člane

V okviru certifikata Družini prijazno podjetje, za katerega so decembra 2017 prejeli polni (modri) certifikat, so do danes uvedli več kot 20 ukrepov, ki so namenjeni Lidlovim zaposlenim in njihovim družinam:

  • za otroke zaposlenih vsako leto organizirajo praznično obdarovanje;
  • letos bodo že petič organizirali počitniški tabor za otroke sodelavk in sodelavcev, za katerega stroške v celoti plača podjetje;
  • vse sodelavce povabijo na vsakoletni piknik (na ta dan Lidl Slovenija tudi zapre vse svoje trgovine),
  • organizirajo družinski dan, ko se zaposlenim v službah pridružijo otroci;
  • ponujajo brezplačna cepljenja proti gripi;
  • v vsaki enoti so vodni bari in mešalniki za smutije ipd.

Lidlovi zaposleni se lahko udeležujejo mednarodnih izmenjav (Job Rotation) in določeno obdobje svoje delo opravljajo v drugi državi, kjer je prisoten Lidl. Skrbijo pa tudi za zdravje na delovnem mestu z izredno obširnim projektom Promocije zdravja, v sklopu katerega imajo sadne dni, športne aktivnosti, delavnice za odvajanje od kajenja, antistresne delavnice in podobno.

Ne spreglejte