Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 2. 2022,
20.06

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,58

43

Natisni članek

Volitve 2022 KUL Edvard Kadič

Sreda, 9. 2. 2022, 20.06

2 leti, 2 meseca

"KUL je pritegnil pozornost, a nima vsebine, temveč pobožne želje" #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,58

43

"Zagotovo so se dobro pripravili. Na šov, na to, da bodo animirali javnost, da bodo pritegnili pozornost. Luka Mesec, ki se je do zdaj zanašal na bolj jokajoč, čustven glas, je danes pokazal nekoliko večjo odločnost. Nekoliko sem sicer pogrešal več vsebine. Poslušali smo ene in iste floskule. Bolj 'wishful thinking' (pobožne želje, op. p.) kot karkoli drugega," je današnji posvet Rešitve za boljšo Slovenijo, na katerem so stranke KUL predstavile nekatere vsebinske točke svojih volilnih programov, za Planet TV komentiral strokovnjak za komuniciranje Edvard Kadič. 

Prvaki strank, povezanih v KUL, Marjan Šarec (LMŠ), Tanja Fajon (SD), Luka Mesec (Levica) in Alenka Bratušek (SAB), so danes na pogovoru o rešitvah za boljšo Slovenijo predstavili svoje poglede in rešitve ob posameznih vprašanjih, ki pestijo državo, in izzive za v prihodnje.

Zaupanje v demokracijo želijo med drugim povrniti s tem, da bi izpolnili dolgoletne obljube in ukinili dopolnilno zdravstveno zavarovanje, razveljavili bi vse zanje sporne ukrepe, sprejete v tem mandatu, tudi tiste, zapisane v interventnih protikoronskih zakonih, in jih uredili z enim krovnim zakonom.

Do volitev, ki bodo 24. aprila, Šarec pričakuje "kri, znoj in solze", po volitvah pa jih, kot so vsi poudarili, čaka trdo delo. | Foto: Reuters Do volitev, ki bodo 24. aprila, Šarec pričakuje "kri, znoj in solze", po volitvah pa jih, kot so vsi poudarili, čaka trdo delo. Foto: Reuters

Napovedujejo še, da bodo odločno posegli v korupcijo in povrnili neodvisnost medijev in novinarske avtonomije. Za vse odločilne korake v državi pa bi po njihovem mnenju morali preverjati voljo ljudi na posvetovalnih referendumih in se izidov držati.

Pri zdravstvu so poleg ukinitve dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja kot rešitve poudarili, da se vsi zavzemajo za učinkovito javno zdravstvo. Kot so dodali, bi morali 130 tisoč ljudem, ki so ostali brez osebnega zdravnika, tega zagotoviti, hkrati pa vsem v največ 30 dneh zagotoviti možnost pregleda pri specialistu.

Opozicijske stranke na volitvah pričakujejo dobre rezultate

V opozicijskih strankah ob današnjem podpisu odloka o razpisu volitev poudarjajo, da so na nanje pripravljeni, pričakujejo tudi dobre volilne rezultate. Prvaki strank KUL so ob tem v današnjih izjavah poudarili, da njihov sporazum o povolilnem sodelovanju jasno določa, kdo bo kandidat za mandatarja, zato ni dvomov o tem, kako razumeti rezultat.

O morebitni podpori Robertu Golobu, predsedniku stranke Gibanje Svoboda, ki ji ankete kažejo visoko podporo, je koordinator Levice Luka Mesec poudaril, da je to, glede na to, da stranka ni ena izmed podpisnic sporazuma o povolilnem sodelovanju, "definitivno ena izmed točk, o kateri se moramo pred volitvami pogovoriti".

Ne spreglejte