Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 3. 2008,
18.17

Osveženo pred

8 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Torek, 18. 3. 2008, 18.17

8 let, 6 mesecev

Kresalova: Ponoven mandat Janše bi bil slab za Slovenijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Vodstvo opozicijske LDS se je zbralo na delovnem posvetu v Ljubljani, kjer so govorili o pripravah stranke na parlamentarne volitve.

Ponoven mandat vlade Janeza Janše bi bil slab za Slovenijo, je med posvetom povedala predsednica LDS Katarina Kresal.

"Upam da imajo sorodne stranke isto stališče"

Ob tem je izrazila upanje, da imajo "kolegi iz programsko sorodnih strank" isto stališče. Zato je glavni cilj LDS po besedah Kresalove ta, da naslednja štiri leta Slovenijo vodi opcija, ki bo gradila svojo politiko na drugačnih vrednotah. "Ki si ne bo podrejala sodstva, zato da bi sledila nekim ozkim političnim interesom" in ki si ne bo podrejala medijev.

Kresalova pa je izrazila zadovoljstvo nad tem, da "kolegi iz ostalih sorodnih strank" vedno več govorijo o tem, da ne bodo sklepali koalicije z Janezom Janšo.

Volilnega štaba še niso sestavili

Glede priprav na volitve pa je Kresalova povedala, da se ekipa LDS intenzivno pripravlja na to, da bodo znali ponuditi prave rešitve na pereča vprašanja, kot so na primer, kako izboljšati življenje in kako dvignit standard v državi. Volilni štab po njenih besedah še ni sestavljen, tako da tekoča opravila v zvezi z organizacijo volilne kampanje vodi generalni sekretar stranke Dorijan Maršič.

Z vsakim dnem dobimo kakšnega novega dobrega kandidata

Oblikovanje kandidatnih list je po njenih besedah dolgotrajen proces, tako celotna lista še ni oblikovana, "bo pa kmalu jasno, kako stojimo. Mislim, da stojimo zelo dobro," je še povedala Kresalova in dodala, da je izjemno zadovoljna, ker z vsakim dnem LDS dobi "kakšnega novega dobrega kandidata".

Ne spreglejte