Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
10. 6. 2013,
9.22

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 10. 6. 2013, 9.22

8 let, 2 meseca

Končal se je Džjezz 2013 (FOTO)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
S koncertom Big Banda RTV Slovenija pred celjskim Mestnim kinom Metropol se je v petek zvečer sklenil 4. mednarodni jazz festival knežjega mesta Džjezz 2013.

Letošnji Džjezz 2013, ki je skupni projekt Hiše kulture Celje in Jazz društva Celje, je pretekle dni knežje mesto spremenil v slovensko prestolnico te glasbene zvrsti in občinstvu od blizu in daleč predstavil pet koncertov z gosti iz Slovenije in tujine. Čeprav vreme letos festivalu ni bilo najbolj naklonjeno, so prireditelji vztrajali na zunanjih prizoriščih – atriju Prothasijevega dvorca in trgu pred Mestnim kinom Metropol, kar se je zlasti na zadnjem večeru, ko je v Celju po dolgih letih nastopil Big Band RTV Slovenija, izkazalo za pravo odločitev, so iz Hiše kulture Celje zapisali v sporočilu za javnost.

Vrhunska zasedba nastopajočih Gostje tokratnega festivala so bili Enrica Bacchia, ena najboljših jazz vokalistk v svetu, in Massimo Zemolin, virtuoz sedemstrunske kitare, kitarist Jani Moder s projektom Sky High Low Down, trobentač Igor Matković s projektom Sonic Motion, edinstvena slovenska zasedba Ljubljana Jazz Saxophone Quintet in že omenjeni Big Band RTV Slovenija z dirigentom Tadejem Tomšičem in mladimi slovenskimi solisti, ki se hitro uveljavljajo v tujini – pevko Nino Strnad, pozavnistom Žigom Murkom, tolkalcem Janom Tetičkovičem in vibrafonistom Vidom Jamnikom.

Del projekta Celje dogaja Tudi letos je bil jazz festival del projekta Celje dogaja, ki povezuje Džjezz in Etno urban festival Celjskega mladinskega centra. Ta se je sklenil dan pozneje s koncertom Big Foot Mame, Evite in Lollobrigide, skupaj pa festivala oblikujeta zanimivo urbano dogajanje, ki ga po mnenju organizatorjev sicer v Celju primanjkuje.

Hiša kulture Celje in Jazz društvo Celje sta zadnji večer že napovedala Džjezz 2014 ter jazz dogajanje v prihodnji sezoni, ko bodo v Mestnem kinu Metropol od septembra dalje potekali klubski večeri cikla Džjezz do it! z domačimi in tujimi glasbenimi gosti, so še sporočili iz Hiše kulture Celje, enega od partnerjev projekta Džjezz.

Ne spreglejte