Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 4. 2008,
13.49

Osveženo pred

8 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 2. 4. 2008, 13.49

8 let, 6 mesecev

Klokočovnik kazensko ovadil Pečanovo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Župan Tomislav Klokočovnik je pojasnil, da je bil dolžan podati kazensko ovadbo zaradi suma zlorabe položaja zoper nekdanjo županjo Bredo Pečan, saj ga k temu zavezuje zakon.

Kot je izolski župan pojasnil v pogovoru so na osnovi notranjega občinskega revizijskega poročila in dodatnih poizvedb, dobili podatke na podlagi katerih je bil kot župan dolžan podati kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja ali pravic zoper bivšo izolsko županjo Bredo Pečan. Kazensko ovadbo zoper Pečanovo so vložili v ponedeljek. Sum storitve kaznivega dejanja pa se nanaša na financiranje in izgradnjo objekta na Cetorah nad Izolo za potrebe terapevtske skupnosti Drevo življenja.

Pečanova naj bi bila skupaj s tremi člani ena od soustanoviteljic društva Drevo življenja, v istem času pa je opravljala tudi župansko funkcijo. Pojasnil je, da so se dogajale nepravilnosti pri financiranju samega društva in pri izgradnji objekta na Cetorah. Povedal je še, da imajo na občini dokaze, da občinski svet spornega zneska, šlo naj bi za približno 400.000 evrov, ni potrdil.

Ne spreglejte